2023-04-23 331 浏览
囍运舖位嘅前身,系喜喜冰室。呢一间舖头临开业之前,已经得罪咗一班淘大嘅街坊,所以大家对佢嘅观感好麻麻。我食过旺角𠮶间囍运,味道就一般,唔知嚟到牛头角,会唔会好食左呢?晚饭时间,我叫咗一个黯然销魂饭(叉烧煎蛋饭)。佢啲叉烧好甜,应该落咗好多蜜糖落去烧,而且佢嘅叉烧其实系有啲肥嘅,虽则话半肥瘦嘅叉烧系好好食,但太多肥膏,始终都唔啱香港人。太阳蛋非常之橙色,橙色都唔系好敢食,但食落味道OK。黯然销魂饭,豉油都系一个重点,唔知系咪近排油价太贵,所以连豉油都要悭啲使。唔系好够豉油,识食落干争争,只能够靠只蛋嘅蛋黄汁捞饭。佢杯奶茶,应该系成个餐里面最出色嘅要食乜。加分!整体而言,呢个黯然销魂饭,冇敏华𠮶个咁好食,以呢个价钱嚟讲,我亦都觉得一般水准。但你问我,我都会推介呢一个叉烧饭。

佢杯奶茶,应该系成个餐里面最出色嘅要食乜。加分!

食神叉烧饭
用餐时段