餐厅: 渝酸辣粉
资讯:

2015-09-21 1423 浏览
考完试马上同男朋友落去CWB同渝酸辣粉见个面先,好耐冇食la,好挂住佢既又麻又辣既味道,确实会食上瘾!今日下午大约一点钟来到,等左大约10mins左右就入得,入面大部分都系上班一族,不过大家都有一个共通点-食到满头大汗,入到去今次又坐系厨房附近,又冇得坐出面,有少少唔开心,但冇所谓la,因为我饿了!就马上叫左一个套餐-招牌套餐(有小并盘:凉伴木耳,泡椒牛柏叶同麻辣青瓜,口水鸡,重庆酸辣粉同黑糖桂花冰粉),再散叫泡椒猪手同,两个人一齐食之后酸辣粉一人一碗唔驶争,依度酸辣系可以拣辣度同麻度,而我就小辣小麻自已经可以搞到我出哂汗同不停饮茶,酸辣粉系用正常大陆既幼身薯粉,再配D炸菜,花生,麻子,辣油,味道好香好麻,但又唔会有太油既感觉,份量都适中再来个小并盘:凉伴木耳,泡椒牛柏叶同麻辣青瓜+口水鸡,木耳有D可惜较为软身,唔系猫耳仔,泡椒牛柏叶依个正,好入味辣得过瘾,麻辣青瓜冇咩特别正正常常,口水鸡正正子,鸡既辣汁好香有D似大陆既味,鸡肉唔「鞋口」,依个汁𩠌饭一流!!!!!!!!最尾食个黑糖桂花冰粉马上能够解到辣,个口感有D白凉粉,桂花味都好重!!!埋单$210午餐来说算中价位
!

泡椒猪手