2019-04-06
今日令我想念张国荣! 一边听住80-90年代既流行曲,系一间充满怀旧情怀既餐厅,一边打边炉,连d碗碗碟碟都系走怀旧路线真系好特别!!开始时,店员提供唔同配料和酱油选择。好快店员已摆好晒个锅同埋D料,每碟都摆得好有心思,好精致!我叫左个鸳鸯汤底,蕃茄鲜鱼汤配胡椒猪肚汤,俾我两个唔同感觉,蕃茄鱼既鲜甜,猪肚汤既暖胃,真系令食物加晒分,而且有好多猪肚食,正!!!!要赞下个鱼汤,个汤底用左成条鱼,条鱼仲好有肉味,真材实料架!打边炉既主角既牛系用本地牛,一定新鲜,而且肥瘦均匀,岩香港人口味!传统口味,果皮鱼蛋好有果皮味,鱼蛋乒面应该有果皮,够弹牙,细细粒易入口!流心粟米丸入面系芝士加埋粟米,食既时喉小心,唔好食到三星葱酱爆贡丸,食嘅时候要好小心感谢店员帮手将三宝滑打匀,三种不同味道,好弹牙!!!要将三宝滑打匀系有桥妙,就系首先用匙羡将球状压平,将蟹粉同鱼滑虾滑搓匀,要D心机搓几分钟就可以毕落个汤底啦!咬落去除左弹牙外,又好有鱼同虾味,而且索满汤汁,正!蔬菜配搭够多又新鲜,有萝卜、粟米、冬菇同菜等!饮品方面,就叫左竹蔗茅根,够清凉易入喉,一路打边炉一路饮,正!
开始时,店员提供唔同配料和酱油选择。
好快店员已摆好晒个锅同埋D料,每碟都摆得好有心思,好精致!
流心粟米丸入面系芝士加埋粟米,食既时喉小心,唔好食到
三星葱酱爆贡丸,食嘅时候要好小心
三宝滑
三宝滑
蔬菜配搭够多又新鲜,有萝卜、粟米、冬菇同菜等!