2024-07-05
今晚都好full,有人包左一部分位置搞party,所以我地walk-in要坐吧台,都好既,可以睇到bartender调酒既手势1)前菜:拣左个可以佐酒既「特选芝士及风干火腿拼盘」 $158估唔到咁大碟,有好多样嘢,有主角Parma ham同辣肉肠薄片、果仁、果干、两款芝士,一款软身cream cheese,一款硬身既Parmesan cheese、新鲜士多啤梨🍓、烘热左既牛油脆多士等。简直够𩠌酒有余! 个人觉得soft cheese啱我,淡口啲,加埋杏脯既烟韧口感,夹!2)苏格兰蛏子伴虎虾玫块酱意大利饭 $298以呢个价钱,系略贵,但真系真材实料,蛏子干净,虎虾开边容易食,肉质厚实!义大利饭啱啱挂汁,煮得靓!3)澳洲M3和牛肉限扒 $428最名贵系呢个喇,所以我地都系order返个建议熟度,五成熟!淡淡牛味,肉质真系嫩啲既,配埋个汁,层次感up!4)order左一杯cocktail, 一杯mocktailApple Tree (Mocktail) $68主打苹果同香蕉既有汽饮品,口味偏重苹果味多啲。有只猫头鹰杯上,实物如图,绝不欺场!靓靓打卡都very good!Hug me ton
2)苏格兰蛏子伴虎虾玫块酱意大利饭 $298
3)澳洲M3和牛肉限扒 $428
Apple Tree (Mocktail) $68
Hug me tonight (cocktail) $108
侍应推介,系酒精无咁重,好啱女仔饮,易入口,refreshing & light d
楼上有天台,去影相好靓,记得上埋去参观同打卡!
见到menu除左有lunch & dinner & happy hours, tea set for 2 个menu好抵㖞,下次encore返黎试下先~😍😍