最近铁饭脚比较少住家饭食,所以同佢出街食嘅话,我都尽量安排食中菜,仲成就咗呢篇久违嘅中菜介绍添💁🏽‍♀️ 前排放工之后,去咗环境同食物都一样精致龙味馆🐉 因为汤饭而叫咗套餐B ($498/ 两位用)😋➿ 宫廷暖胃汤 暖汤用仿古爵杯上,即刻幻想自己著住古装同天子共饮嘅画面💭 番番正题,暖汤几厚身而顺滑,饮到雪梨同甘笋嘅清甜~龙味点心拼盘 ➿ 龙虾虾饺 外型精致吸引,三角锥型够特别,边边仲加咗金箔🤩 龙虾虾肉馅特别爽口~➿ 蟹籽鲜虾烧卖烧卖质素不错,肉质弹牙,好味😋➿ 卡邦尼小甘荀甘荀造型超级可爱😍 咬落去先脆,后软糯,卡邦尼馅好creamy,中西合璧👍🏼➿ 脆米波士顿龙虾汤鲍鱼海虾带子泡饭 入面包含咁多款海鲜🦞 汤头超鲜味啊👍🏼 冇谂过两个人都会饮得哂~ 波士顿龙虾新鲜厚肉😋 鲍鱼又鲜嫩又有弹性,带子亦处理得啱啱好,几软绵~ 脆米丰富咗整体嘅口感!➿ 红粉玉露 系少见嘅甜品会用番石榴做主角,味道几惊艳,果香味突出之余,整体好refreshing🌿 清清甜甜!

➿ 宫廷暖胃汤

龙味点心拼盘
➿ 龙虾虾饺

➿ 蟹籽鲜虾烧卖
烧卖质素不错,肉质弹牙,好味😋

➿ 卡邦尼小甘荀

➿ 脆米波士顿龙虾汤鲍鱼海虾带子泡饭