2025-01-26
今日同两三个朋友嚟呢度餐食私房菜😋😋环境清幽,非常之适合朋友聚会,所以想分享俾大家环境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5)卖相 ⭐️⭐️⭐️⭐️(4)味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️(4)服务 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5)三前菜🥢🍽香煎莲藕饼外脆内软两面金黄好香脆 少少油出餐前再吸油会更好味👅🍽泰式凉拌蛏子王蛏子弹牙配搭三色椒爽口新鲜加上蒜香酸酸清爽开胃🍽黑松露翡翠豆腐鸡蛋同豆浆充分搅拌造成咗好滑嫩嘅豆腐再加上菠菜点缀两件事相辅相成好有口感 黑松露香味浓郁有点睛之笔嘅作用加埋个酱汁好顺滑🍽鲜肉苁蓉首乌炖猪腱汤每个食材嘅香味都突出 汤系偏浓味但同时黎亦都好清澈 杞子味好香甜猪肉入口即化 但同时又唔会太柴👍🏻👍🏻成个汤感觉都好暖胃🍽桑黄灵芝石斛炖鸡汤呢款汤有灵芝好养生 啱晒我呢啲都老人家👵🏼对熬夜人士好个汤好清甜但做到清而不淡 鸡鲜味融合鸡肉亦都非常之滑 鸡皮都系有弹性嘅总括而言鲜美可口🍽潮式酸菜煎煮鹰仓鱼酸爽可口鱼肉很容易脱骨啦软烂对小朋友都很友好嘅鱼肉略微唔够入味~可再改进 摆盘都可以再做靓啲酸菜同蕃茄口感非常之爽口番茄有去皮亦都好细心去左皮(细节位加分!)🍽️辣子鸡丁鸡丁外脆内嫩,和香辣调味配搭,口感丰富,喜欢吃辣的人一定无法抗拒,另外菜品
环境清幽,非常之适合朋友聚会,所以想分享俾大家
环境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5)
卖相 ⭐️⭐️⭐️⭐️(4)
味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️(4)
服务 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5)
三前菜🥢
酸爽可口
鱼肉很容易脱骨啦软烂对小朋友都很友好嘅
鱼肉略微唔够入味~可再改进 摆盘都可以再做靓啲
酸菜同蕃茄口感非常之爽口
番茄有去皮亦都好细心去左皮(细节位加分!)
🍽️辣子鸡丁
鸡丁外脆内嫩,和香辣调味配搭,口感丰富,喜欢吃辣的人一定无法抗拒,另外菜品色泽鲜艳红色辣椒与黄金鸡丁,视觉效果冇得顶!
🍽️杂粮蕃茄盅
超级健康美味的创意菜,除咗外面有大大个蕃茄包住,入面嘅料都好足,有其他玉米 眉豆 薏米等等,营养丰富 酸酸甜甜, 大人细老都啱食 ~
🍽️鲍汁𫠒鱼鸡粒炒饭
成个炒饭调味适中,不会太过油腻或干身,𫠒鱼同鸡粒都好鲜味,炒饭粒粒分明,食落去口感丰富!
🍽️竹蔗茅根炖菊花豆腐
糖水口感清甜,好适合做饭后甜品,糖水外观已经十分精美,师傅刀功精致