2023-01-21
📍金钟 𝙰𝚍𝚖𝚒𝚛𝚊𝚕𝚝𝚢❝🦞龙虾吧X扒房🥩庆生🥳环境靓食物正💯👍🏻最好饮既龙虾汤|邪恶芝士龙虾|巨形威灵顿牛柳|席前餐车烤肉眼✨❞屋企人拣左呢间系Island Shangrila既Lobster Bar龙虾吧庆祝生日🥳环境高雅走古典路线, sofa 2人位仲有鱼缸!🐠以为得龙虾出名 点知佢地既steak排类一样咁出名必食!🥩😍庆祝生日仲会送成个lemon tart高质!🥳🎂蛋糕都唔洗自己准备!👍🏻当晚我地4个人叫既呢个portion系超多 够5-6人食都得🤣所以fine dine黎讲性价比算唔错!✨特别系席前餐车烤肉眼同龙虾汤都好推介🥹💕-𝓢𝓽𝓪𝓻𝓽𝓮𝓻-▪️𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐛𝐢𝐬𝐪𝐮𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐭𝐚𝐫𝐫𝐚𝐠𝐨𝐧 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦|法式龙虾浓汤 $228 (4.5/5)呢个系最近饮过最好味既龙虾汤!!!😍(最近成日饮龙虾😆大概系知道系心机费时既菜式 更加珍惜每次饮到既机会!)佢系最厚身creamy 最浓郁有鲜味既! 店员会即席倒汤 热辣辣有温度🔥龙虾肉份量都好多!☺️-𝓛𝓸𝓫𝓼𝓽𝓮𝓻-▪️𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐓𝐡𝐞𝐫𝐦𝐢𝐝𝐨𝐫|传统法式芝士焗龙虾 $798 (4/5)成pan都系芝士同cream
❝🦞龙虾吧X扒房🥩庆生🥳环境靓食物正💯
-𝓢𝓽𝓪𝓻𝓽𝓮𝓻-
法式龙虾浓汤 $228 (4.5/5)
-𝓛𝓸𝓫𝓼𝓽𝓮𝓻-
成pan都系芝士同cream sauce☺️龙虾身同龙虾钳肉都弹牙新鲜🤤芝士酱带酸 配料有菠菜蘑菇🥳配包食/side dish既配菜都好正!👍🏻
-𝓜𝓮𝓪𝓽-
▪️𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐖𝐞𝐥𝐥𝐢𝐧𝐠𝐭𝐨𝐧 (𝐅𝐨𝐫 𝐭𝐰𝐨 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐬)|威灵顿牛柳(两位用) $1280 (4/5)
话就话2人份 但黎到成个枕头咁大🤯可以分到至少3大旧!🤩酥皮个花纹好靓 够酥脆! 包住左truffle蘑菇蓉🍄牛排大约3-5成熟 超级软腍!! 肉味香浓🥰(要预 45mins prep time✨)
▪️𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐫𝐢𝐛 𝐨𝐟 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐟𝐫𝐨𝐦 𝐭𝐡𝐞 𝐭𝐫𝐨𝐥𝐥𝐞𝐲| 席前餐车烤肉眼扒 $688 (4.5/5)
呢份牛排又系超大旧 2个人都食到🤣3成熟好粉嫩软腍 有d肥位带牛脂香 烧到微脆😍比beef wellington更岩我口味👍🏻🥳配上好酥脆既yorkshire pudding 类似空心牛角包 点牛肉烧汁好正!👍🏻另外仲有碟用香甜BBQ细烧既ribs 望落啡黑成旧木咁🪵切开粉嫩 油脂感重既嫩肉🤤呢个份量好抵食🔥💕
-𝓢𝓲𝓭𝓮-
▪️𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧 𝐚𝐧𝐝 𝐜𝐫𝐮𝐝𝐢𝐭𝐞 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐝|蔬菜条沙律
▪️𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐝 𝐩𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨𝐞𝐬|烤马铃薯
▪️𝐌𝐚𝐬𝐡𝐞𝐝 𝐩𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨𝐞𝐬|薯蓉 $68 👍🏻
▪️𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧 𝐚𝐬𝐩𝐚𝐫𝐚𝐠𝐮𝐬|芦笋 $98
▪️𝐒𝐚𝐮𝐭𝐞𝐞𝐝 𝐬𝐩𝐢𝐧𝐚𝐜𝐡|炒菠菜 $88
Side我推荐薯蓉!! 超好食 好软滑creamy 有牛油香而唔会太油腻🤤停唔到口!✨如果叫牛排 蔬菜条salad同烤薯仔系佢会配送既~
-𝓓𝓮𝓼𝓼𝓮𝓻𝓽-
▪️𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐦𝐨𝐥𝐭𝐞𝐧 𝐜𝐚𝐤𝐞|朱古力心太软配云呢拿云糕 $108 (4/5)
超浓郁既朱古力心太软!💕4个人分都满足!
▪️𝐀𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐛𝐨𝐮𝐫𝐛𝐨𝐧 𝐩𝐢𝐞|威士忌苹果批配鲜忌廉及云呢拿雪糕 $108 (3.5/5)
成件cake主要都系苹果片🍎够香甜 另上既cream有淡淡whisky酒味🥃
当晚庆祝生日🎂餐厅仲送左个lemon mousse tart比我地 高质唔hea!🥰 屋企人都话好食! 有4”够晒4个人食✨
꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍龙虾吧餐厅
金钟金钟道88号太古广场二座港岛香格里拉酒店6楼
🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_金钟
🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式