Café Circles

餐厅: Café Circles
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
资讯:

资讯:

今日训到自然醒, 夜晚去荃湾食delay左好耐嘅生日buffet, 一早book好枱系有用的☺️, 坐得松动舒服❤️. 之前有fd食过推介, 咁啱li期主题系海鲜.至爱龙虾.... 长脚蟹....🤤6点半准时开始, 早左少少到都安排我地入座👍🏻 巡左一圈, 款款都巨吸引, 未食已教人口水直流呀😍! 长长嘅吧枱放满冷盘同多款海鲜, 有亚拉斯加蟹脚, 大大只冻虾, 翡翠螺, 雪蟹脚, 青口, 龙虾仔. 识食一定先食serve喺冰上面嘅海鲜啊✌🏻虽然好似一阵风咁扫哂, 但佢地秒速refill👏🏻 讲返雪蟹脚, 好易剪开然后轻易起哂完条蟹肉, 好新鲜啖啖肉, 连关节位都系一旧起哂. 冻虾系停唔到手的, 每只都爽爽多肉! 食到两只手都沾满海水有d狼狈🤣 龙虾炆伊面 Yeah, 洗干净对手就向热盘进发! 见到咁多件龙虾肉铺满个伊面... 忍唔住夹左好几件. 个芡绝对系亮点, 肉质厚而鲜, 每条伊面尽吸龙虾汤底精华, 基本上净食li款已值回票价🤩 清蒸海上鲜, 蒜蓉粉丝蒸扇贝 蒸鱼时间恰到好处, 鱼肉嫩滑加小小鼓油好好味😋, 一向好钟意食葱嘅我当然唔会放过啲葱段吧. 蒸扇贝都无得

龙虾炆伊面

清蒸海上鲜, 蒜蓉粉丝蒸扇贝
蒜蓉蒸扇贝

蒸鱼时间恰到好处, 鱼肉嫩滑加小小鼓油好好味😋, 一向好钟意食葱嘅我当然唔会放过啲葱段吧. 蒸扇贝都无得输呢, 索满蒜香汁料粉丝wz扇贝系鲜味十足derrr

美食款式我觉得大人细路都啱🧐

海鲜意粉

正当我去drink bar斟西柚汁时, 返黎就见到每人一碟nicely presented嘅plate, 老公话系送的❤️. 点解三样食物可以放得咁稳嘅?原来用了薯蓉, 连薯蓉都意想不到好好味. 大个我只手掌嘅龙虾焗到劲香, 满泻嘅芝士白汁厚厚包住原只龙虾钳, 啖啖肉之余仲啖啖膏😋. 邪恶嘅煎鹅肝配多士竟然系大大件的.... 送嘅都非常高质超惊喜😍
送架!忌廉芝士焗龙虾+鹅肝多士

live cooking station海鲜煲> 拣左个蒜蓉汁嘅窝, 几只大虾, 青口仲有菜👍🏻

Garlic海鲜煲

突然听到有铃声响🛎 睇下先🤪 火焰🔥焗菠菜蛋黄忌廉珍宝蚝, 系成只汤碗咁大嘅蚝>>> 好鲜甜好滑好多菠菜成件事超夹😍
火焰菠菜忌廉汁焗珍宝蚝

珍宝蚝

有d饱添🤰🏼🤰🏼

但女生有另一个甜品胃der🙆🏼‍♀️🙆🏼‍♀️

斟返杯咖啡☕️先
Drink bar亮点: 🌟即磨咖啡☕️机 🌟热住嘅鲜奶 🌟 劲多包Lipton茶包嘅茶壶 🌟一大盘切片柠檬🍋 🌟热水 🌟橙汁 🌟西柚汁 🌟摸上手系暖嘅杯 🌟牙签 🌟黑, 白糖 💯💯💯
Drink bar

自制左个甜品放题😋朱古力喷泉生果串 😋Apple🍎crumble 😋焗蓝莓杏仁crumble 😋生果酥 😋焦糖炖蛋 😋Strawberry🍓Yogurt蛋糕 😋 raspberry朱古力棉花糖蛋糕 😋绿茶mousse cake 😋香橙🍊mousse cake 😋原味cheese cake🍰
Dessert

Assorted Dessert

同场加映mini葡挞 😋 朱古力mousse 😋 杨枝金露 😋仲仲仲仲有好多款哈根大师 Hāagen Dazs雪糕呀🤩
Häagen Dazs ice cream

今晚实在大满足laaaaaaaaaaa, 下次都要weekday黎食, 坐得舒服d仲平$50 💰
题外话/补充资料: Floor staff好主动斟和收碟, 劲nice的!bb櫈新净.
2018-10-04
庆祝纪念