2005-09-26 3 浏览
20050925 8.30pm晚饭在湾仔, 我suggest 不如去龙门试个传说中好好味o既叉烧. 男友无异议.2人order-* 叉烧(例), 自动自觉上半肥瘦, 一赞. 份量大, 二赞. 不过, 我依然觉得再兴系好食o的, 男友就投利苑一票. 所以, 呢个传说中o既靓叉王, um....我觉得麻麻地lor, 汁甜但唔会over, 不过o的肉又系多"鞋"位, 又唔系唔好食o既. 但又未去到劲好食o既地步lor.* 蒜蓉炒菜心- 无镬气兼且唔够热, 同埋劲出水.* 美极爆海生虾- first of all, 肯定佢唔系海虾, 我唔mind 食河虾但系唔好呃我唔该! 同埋超细只. 虾先爆再用美极炒, 个汁系几惹味. 但系咁细只虾用o黎油爆就有个弊病, 就系o的虾肉会好实.* 靓仔x 2* 甜品- 紫糯米糖水x 2, 送o既. 反而几好食wor.服务OK. 唔叫好又唔叫差lor.环境卫生旧式酒楼o黎讲佢都算几差. 有一股异味. (o拿! 我响莲香楼从来无闻到呢o的味~) 不过就o黎折埋, 原谅佢啦. 而且都叫做衬佢折前终于试到一次啦~埋单$180, 比我想像中贵.
20050925 8.30pm

2人order-

* 蒜蓉炒菜心- 无镬气兼且唔够热, 同埋劲出水.

* 靓仔x 2

服务OK. 唔叫好又唔叫差lor.

埋单$180, 比我想像中贵.