2023-09-09
TMK系香港有3间分店,分别喺上环、湾仔同埋鲗鱼涌,都系食啲创意日本菜。餐厅嘅style都系跟返佢个名嚟装修嘅,呢间叫得Punk & Rolls 就紧系punk style啦。睇我啲相都会见到个灯光颜色都系粉粉地紫紫地,整体嘅感觉就系好eclectic and fun。我今次系黎试佢个Mohawk Menu $348/pp。呢个Menu都系由chef话事既,有咩唔食可以预先讲俾佢哋听。讲真嘢食方面又几好味wor,尤其系佢啲卷物配搭真系几特别。加入咗墨西哥嘅特色,个手卷入边有salsa又有guacamole。连用饺子皮同curry mayo黎做tostada都俾佢谂到👍🏻但我当晚既最爱都系kimchi salad同Korean karage。呢2个一齐食真系夹到不得了,沙律清新,炸鸡外脆内嫩!😋 当晚真系安排咗好多嘢食,临尾𠮶侍应仲要问我哋够唔够饱😂饱到不得了啦,抵食!✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨Edamame ✨Beef Tataki✨Okonomiyaki✨TMK Kimchi Salad✨The Korean Karage✨Spicy California Temaki✨Meltin’
我今次系黎试佢个Mohawk Menu $348/pp。
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
✨Chicken-Ta-Da
✨Chocomonaka
🍹Katana
🍹Kyoto Mule
🍶Free Sake Cup for everyone!
(呢个系餐厅送既,每人都会有。Cheers!)