2024-09-29 99 浏览
作为Pirata Group旗下嘅餐厅,质素一定有返咁上下,间餐厅主打日式fusion西餐料理🌮,将型格庞克风融入料理,够晒特别!上一条楼梯仔去到餐厅,用黑色作为主色调,加上各款涂鸦同金属呢啲摆设,仲有成架复古电单车喺度,环境好有feel,打卡一流📸!-——————————————🌮◖Lotus Root Chips◗ 莲藕脆片有返一定厚度,炸得脆卜卜,加上少少辣嘅调味粉,好香口,拎嚟送酒好正!🥟◖Panfried Gyoza◗ 日式饺子轻微炸过,配上龙虾酱汁,食落鲜甜又香口🐟◖TMK Hamachi◗ 油甘鱼片配上柚子醋同蜜糖芥末酱,鱼味出但系又唔会觉得腥,加上青椒片同炸蒜,口感同味道都好层次🍳◖Tamago Sticks◗有三款口味嘅玉子烧:明太子、巴马臣火腿同芝士,玉子松软juicy,味道全部都几夹!入面嘅明太子最出色,面头嘅酱料够味有鲜味,食完都唔会觉得油腻~🍣◖Spicy Salmon Maki◗用上烟熏三文鱼铺面,饭卷包裹住三文鱼、忌廉芝士、青瓜,加入士拉差蛋黄酱,味道微辣几惹味!🔥🍗◖Dipping Wings◗鸡翼有轻微炸过,腌制得够入味,充满酱香,鸡皮口感微脆,食到好
-——————————————
🌮◖Lotus Root Chips◗

🥟◖Panfried Gyoza◗
日式饺子轻微炸过,配上龙虾酱汁,食落鲜甜又香口

🐟◖TMK Hamachi◗

🍳◖Tamago Sticks◗

🍣◖Spicy Salmon Maki◗

🍗◖Dipping Wings◗
鸡翼有轻微炸过,腌制得够入味,充满酱香,鸡皮口感微脆,食到好香嘅焦香味,配上蛋黄酱油,咸甜香口,推荐!

🍜◖Mazemen◗
呢款札幌日式拌面,先将蛋黄汁捞埋椰菜、蘑菇、粟米、甘笋同辣肉碎,拉面挂汁弹牙,整体味道配合得唔错

🍡◖Warabi Mochi◗
烟韧蕨饼配上雪糕,但略嫌雪糕比较淡味

🍶◖Sake Momaka◗
清酒味嘅雪糕,酒味几出,加上焦糖酱夹住最中饼一齐食

🌟 Encore指数:8.2/10