2021-10-08 88 浏览
去完龙尾滩玩完水,夜晚行去龙尾村路旁发现日本菜!见间野几chill下,有户外室内座位,装潢都好有日本vacation feel,咁就去试下啦!我地叫左个特盛海鲜锅,上枱个盆份量仲多过餐牌张相,有好多种类海鲜!还送三色刺身,另外再叫左鸡泡鱼干同炸芝士年糕。海鲜锅每样海鲜都好新鲜,店员还推介我们先放鱼头鱼骨放落汤中淆,令原本已很甜美的鱼汤更加浓郁。时令鱼超级滑同有鲜味,真心推介。厚切刺生,新鲜,送都有咁既质素,每啖都好有口感,又有鱼油香味,真系好惊喜!鸡泡鱼干好厚肉,烧得好香口,愈𡁻愈好味!送酒小食一流。最后,话系「隐世」,但其实好方便,系龙尾村村口牌坊旁,而且有停车场,消费可免费泊车。亦可以由龙尾滩沿马路一直路行唔驶5分钟。地点方便,但就有宁静隐世feel,都几适合情侣或一大班朋友坐户外饮下清酒。食物真心推介,用心制作,食材新鲜,侍应又好乐意介绍每道菜,有倾有讲,更加有日本居酒屋风味!

特盛海鲜锅

三点刺身盛

鸡泡鱼干好厚肉,烧得好香口,愈𡁻愈好味!送酒小食一流。
鸡泡鱼干

特盛海鲜锅