2024-10-06
📍Grass and Sea by Peko Peko ⭐️龙虾米多一定要试!呢次嚟到Grass and Sea by Peko Peko试佢哋嘅Premium Dinner Set for Two $768,整体体验真系好满意🥰!餐厅环境好舒服,气氛唔错,特别适合情侣或者朋友嚟慢慢享受一个chill chill嘅晚餐😌庆祝生日更加系一流!而且每道菜式唔单止摆盘靓,味道都唔错,真系有惊喜!✨ 龙虾米多👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 呢道菜真系超值!呢个价钱有龙虾食已经够吸引,仲要龙虾肉多,调味亦好到位,真系每一啖都好满足!呢个系全晚嘅亮点之一,必试!✨ 扇贝明太子意大利面👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 呢个意大利面真系超正!面条烟靭,味道浓郁但唔会太重,啱啱好🤤✨ Stone Fruit Salad👍🏻👍🏻👍🏻味道正常发挥,唔单止有沙律菜,仲有无花果、蜜桃同葡萄干,几开胃😋✨ 烟熏三文鱼👍🏻👍🏻👍🏻呢道菜真系有仪式感!上枱嘅时候用个玻璃罩盖住,服务员打开𠮶一刻,烟雾慢慢散开🤩三文鱼底下仲有北非小米、提子干同鱼子,不过我个人觉得唔太习惯呢个酸酸甜甜咸咸嘅配搭🤣✨ 周打海鲜汤👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 呢个海鲜汤真
✨ 龙虾米多
✨ 烟熏三文鱼
👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 周打海鲜汤
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
呢个海鲜汤真系料足,入面有好多新鲜嘅蚬仔、鱿鱼粒🥣味道鲜甜!
✨ 心太软配玫瑰味雪糕
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
雪糕好特别,第一次食到玫瑰味雪糕,加埋心太软劲正!好似食紧玫瑰味心太软咁~好满足💖
✨夕阳(百香果柠檬梳打)
✨黄昏(凤梨苹果梳打)
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
呢两杯特饮真系同个名好衬,颜色靓到好似可以打卡📸,而且味道唔系死甜,反而有层次感😊
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推荐)- 👎🏻(可以唔使试)