2018-11-19
朋友话带我食好西,即刻应承。我地平日约左旺角6:30,地铁站行左大约五分钟已经到餐廰,好就脚。原来佢带我黎Day and nite by master kama。之前黎食过一次蟹宴, 已经觉得OK!!因为我地Book左位,所以喺餐廰地下既接待处等左一阵,待Confirm我地既Booking之后搭Lift上一楼。餐廰装修特别,窗口同墙都有用左好多霓虹灯同食物图案装饰。正门入口地下用左细细粒黑色磁砖砌成既餐廰名,好特别,好有心思。餐廰大部份座位都系近窗,虽然窗外无咩景色,但胜在唔局促。坐低左就叫野食,呢到主要食龙虾,所以有好多龙虾公仔,上次黎都唔察觉添。今次2个MAIN都叫左龙虾!!! 我地叫左个 龙虾包set 配薯条及沙律 $188,仲叫左个 龙虾芝士MAC N CHEESE 配长通粉 $208。龙虾包Set餐廰写住限量供应,所以一定要试下。果然无失望!个包系焗过既甜包,好香既牛油味,焗完有脆口但口感仍然松软。夹住既龙虾肉大大旧,砌开仲有几旧多到掉出黎。龙虾肉质好嫩滑,调味岩岩好。因为觉得太好味,完全勿略左跟既柠檬牛油酱。下次再试吧!个薯条有惊喜,有两种,普通既薯条同甜番薯条。甜番薯条真
个薯条有惊喜,有两种,普通既薯条同甜番薯条。甜番薯条真系好好味啊!
总括黎讲,环境坐得都舒服,唔会好吵,食物水准几高。不过记得订位,因为晚市都几多人。