~
2012-04-25 33 浏览
一直都很想来苏记进餐的,但奈何地方不就脚,不在深水埗主要街道上,一拖就拖到今天才终于决定前往一试。太约1点几来到,不算多人,全部都是圆枱,每枱都已经有一两个客人就坐中,正想搭枱时刚好有一枱走人,所以我和男友两个就可以独霸大枱一张!坐好后,姐姐就放好餐牌,其实不用俾餐牌,我俩都决定左一定要试最出名的 猪扒+ 太阳蛋面,而且仲要系转一丁面由于今次出深水埗已计划捐窿捐罅去揾野食,今餐只是个开始,不敢食太多野,所以只叫了一碗面。等了一会,就见到姐姐捧住碗面过黎,她还主动问要唔两个细碗,真细心!猪扒太阳蛋一丁面 ~~ 望到就知好味,太阳蛋煎得刚好,成个俾男友KO左!猪扒腌过,唔会太咸味道刚刚好,面就煎过的,有少少㶶,但就是要这样才会令猪扒更香口,而且好大块,两个人食刚刚好。之后试左一啖汤,虽然只是一丁面个包味精汤粉味,这个就煮得好出色,较其他餐厅多了一种甜的味道。再来就系个面啦,面不会太淋,亦不会太硬,太赞了!!好耐冇食过咁出色的一丁面,要我加多3蚊我都觉得抵

2012-04-24
  • 猪扒面