2019-01-08 449 浏览
呢间刀削面面馆既位置系家维村附近,其实呢头真系去边都好方便.. 而今次黎系因为系某工厂大厦内有开仓,所以经过左呢间面馆… 因为佢个名又好特别既情况之下令我好奇心发作,入去食个面顺便问埋店员佢地个铺头名点读啦haha.. 餐厅入面好光猛企理! 而且个厨房仲系开放式,可以见到入面既卫生情况系整洁干净的.. 呢度食既野都系以麻辣&重味为主. 啱晒我呀!!!我地2个人order左一个<<麻辣口水鸡刀削面>> $52麻辣口水鸡份量唔小! 有成6大件鸡件..而且件件都厚肉 & 肉质嫩滑.. 几令我surprise!!!对我黎讲我觉得可以辣D..但其实个汁已经好香好好味!刀削面著重既当然系个面底啦… 佢地既面条又弹牙又有韧劲~~ 唔错唔错… 小食我地就叫左: <<凉拌青瓜>> $9Wa! 只需要 $9就有喇.. 青瓜几爽甜, 配上酸酸辣辣既汁好开胃!<<麻辣皮蛋豆腐>> $22呢款真心推呀!!! 佢地既辣酱口水鸡既汁好相似.. 啱我口味之余.. 佢件豆腐系大大件架.. 豆腐本身有小小卤味..甜甜香香..加

而今次黎系因为系某工厂大厦内有开仓,所以经过左呢间面馆…

呢度食既野都系以麻辣&重味为主. 啱晒我呀!!!

我地2个人order左一个<<麻辣口水鸡刀削面>> $52

对我黎讲我觉得可以辣D..但其实个汁已经好香好好味!

小食我地就叫左: <<凉拌青瓜>> $9

<<麻辣皮蛋豆腐>> $22
呢款真心推呀!!! 佢地既辣酱口水鸡既汁好相似.. 啱我口味之余.. 佢件豆腐系大大件架.. 豆腐本身有小小卤味..甜甜香香..加上个辣酱够香又惹味!!!!! 而佢地既皮蛋虽然唔系黄金皮蛋,但系都一样系糖心架!

钟意食糖心皮蛋既朋友仔唔可以错过呀!

另外,我见到隔离枱有位女仔唔食辣,店员帮佢remark不放辣椒酱.. 咁如果同行朋友仔唔食辣记得要求店方唔好落辣椒酱呀!!

BTW 我知道佢地个店名点读喇hahaha
2019-01-06