2020-01-14
今次系第二次黎食呢个bossy royal set👑唔只好钟意成间餐厅都系粉红色💓佢呢个招牌set都好高级好靓😚所以Xmas特登黎食多次😋-佢可以拣汤或者沙律两款蟹肉牛油果苹果青瓜沙律🦀三文鱼柚子柠檬玻璃瓶沙律🐟佢两款沙律都系用玻璃樽装住💓可以见到佢入面有好多料🤩佢啲蟹肉同埋三文鱼嘅份量一啲都唔孤寒~佢啲三文鱼压实左!其实倒出嚟会有好多😋最欣赏就系呢度啲沙律会配搭埋水果🥑🍏🥒🍋令到成个味道好清新🥰我自己就钟意三文鱼𠮶个多啲🤤因为个蟹肉有啲腥~同埋佢有好多牛油果~所以食落会漏过三文鱼𠮶款🙈不过两款都系好味嘅😚-Appetize可以拣两款(half portion)德国肠·冻肉·芝士拼盘🧀 +$30佢有四款唔同嘅肠~我自己一向都唔太钟意食啲好浓味嘅肠🤣所以就唔多作评论🙈佢有啲会比较重香草味 有啲会比较重黑椒味😎龙虾芝士玉子烧🍳玉子烧比较干身~唔太滑☹️芝士味就冇乜 不过都有几粒龙虾肉喺入面🦞-Main course 烤蒜蓉牛油龙虾🦞 +$88佢啲龙虾都几juicy 肉质都几弹牙🤤不过可能佢用得比较多蒜蓉黎烤~搞到成个龙虾个味好浓 牛油味都唔太食得出🙈佢隔离有个酱比你点黎食 我自己就觉得就咁食
佢可以拣汤或者沙律两款
蟹肉牛油果苹果青瓜沙律🦀
三文鱼柚子柠檬玻璃瓶沙律🐟
Appetize可以拣两款(half portion)
德国肠·冻肉·芝士拼盘🧀 +$30
龙虾芝士玉子烧🍳
Main course
烤蒜蓉牛油龙虾🦞 +$88
佢啲龙虾都几juicy 肉质都几弹牙🤤不过可能佢用得比较多蒜蓉黎烤~搞到成个龙虾个味好浓 牛油味都唔太食得出🙈佢隔离有个酱比你点黎食 我自己就觉得就咁食都已经好够味😝但系略厌佢唔够多肉☹️
Burger/ pizza/ pasta/ risotto 可以拣两款 (half portion)
意式龙虾海鲜薄饼🍕
有少少失望佢系厚批☹️因为我自己钟意食啲烟烟韧韧嘅感觉 但系佢呢个批底整到好薄同埋好脆🙈似食紧饼干🍪个薄饼入面都有几多款唔同嘅海鲜🥰佢除咗用芝士~仲有啲酸酸甜甜嘅酱😋食落啲开胃💓
Girlboss龙虾包🥖 +$28
成个set最钟意就系食呢个!佢个面包甜甜地 应该仲有加埋啲牛油🧈一齐烘过 所以脆卜卜🤤佢中间仲夹住左三四旧龙虾肉🦞同埋火箭菜~成啖加埋一齐咬口感都几丰富🥰不过同个Pizza一样~略厌佢干左少少🙈如果个包可以湿润啲 同埋加多少少酱喺个包到 咁就perfect喇❣️
最后买多咗杯smoothie🍹
Teddy Bear🐻 $58
呢杯嘢饮有惊喜🤤佢面头有一块朱古力曲奇🍪同埋有啲熊仔形状嘅朱古力饼🍪好可爱😭❣️佢个底系朱古力沙冰 饮到最后都唔会好淡!😋
小总结
我觉得龙虾嘅菜式都唔太抵食~同埋因为今次嗌左好多野都要加钱😖所以埋单都要六百几蚊🤯野食唔算太惊喜太好食 不过样就好靓 整体性价比唔太高~~不过试一两次去打下卡都可以😛