2020-09-29
馔木🍴 4items $118呢个set真系好靓好吸引 我同朋友每人嗌咗1set😛唔好睇佢好细份咁 食完系真系够饱嘅🧐.UNLIMITED RELOAD BAKERY🍞推介包控嗌呢个set 因为所有包包都可以无限添♾可以是但拣两款包 添嘅时候可以拣其他都得✨好钟意佢啲包会烘到面头好脆先拎出嚟 每一款都外脆内软💓Apricot & Walnut BreadMixed Seeds WW BreadSourdough 其实头三款嘅包都系偏硬嘅酸种面包 不过加咗唔同嘅材料🙈Charcoal Dough呢个同普通多士一定 不过系黑色版🖤Chocolate Bread呢款一定要试 有好多朱古力粒粒 仲要融融地 每一啖都有朱古力味 我同朋友都觉得呢款好食🍫.SIGNATURE(+$45):Salty Egg Yolk Canadian Lobster🦞果然系呢到嘅signature‼️龙虾唔算好大只 不过好鲜甜多汁 肉质都好爽口弹牙🤤个蛋黄酱不得了 将啲咸蛋黄打碎晒 劲浓劲浓咸蛋黄味😍我个朋友癫到点包食🤣.MEAT & SEAFOOD (+$30):Crab meat🦀 蟹肉一样好鲜甜 份量都几多😈P
UNLIMITED RELOAD BAKERY🍞
MEAT & SEAFOOD (+$30):
Crab meat🦀
蟹肉一样好鲜甜 份量都几多😈
Pickled Salmon🐟
三文鱼都好厚肉好滑 不过呢到好特别唔系烟熏 系腌过 所以系酸酸地几特别 更加突出到三文鱼嘅鲜味😝
DAIRY:
Honey Green Apple Granola Yogurt🍏
全部yogurt嘅base都系用Greek yogurt🥛可以拣原味或者配其他水果😚我拣咗少见啲嘅青苹果😎青苹果切到一条条 再加埋啲granola清新得嚟口感仲好丰富👍🏻
EGGS:
Black Truffle Scrambled Eggs🥚
黑松露酱多到吓亲我 好足料❣️啲蛋都炒得好滑😋
GREEN:
Lemon Vinaigrette Dressed Kale🍋
好钟意食羽衣甘蓝🥬平时都会买嚟捞黑醋食🤪呢到嘅菜好好新鲜好嫩 一啲都唔老唔苦😌
Sweet Potato & Potato Cake w/ Cumin
原本以为会系甜甜地嘅🍠点知佢系煎到好脆嘅薯饼 入面有啲薯仔粒🥔个好咸同辣辣地 仲有啲印度香料味 我麻麻地😳