2020-12-31
想嚟呢间餐厅纯粹系因为贪佢个景靓😈佢系天台餐厅 望住大馆 好多人都喺到打卡️🤩想坐露天位记得要book位‼所以嚟食野唔系重点 结果有惊喜🥳.佢主menu啲野食都几贵 不过佢有Weekday Set Lunch好抵食🤤包一个沙律,pizza,甜品或者嘢饮😚识拣就喺星期一至五嚟 因为冇最低消费 不过有限时😆.Weekday Set Lunch-Tuna Pizze🐟 $188佢就系最经典嘅margherita面头再加吞拿鱼碎😝个番茄底偏酸 好开胃🍅最钟意就系水牛芝士🤩软腍腍好浓奶香味🥛不过冬天坐露天位好快就冻晒 所以冇得拉丝 得番烟烟韧韧嘅口感😫个吞拿鱼碎份量好多 每一啖都有🤤同朋友都嫌佢多得济 因为个pizza底系超薄 机乎可以话冇乜存在感🤣个pizza仲加咗啲洋葱丝 成个味香口咗🧅个pizza边好厚 可能唔系个个都钟意 但系我地食得劲开心🥳因为两个都系面包控 佢个pizza边好厚带少少烟韧 似有口感嘅面包🍞仲有啲焦香 好正🤤唯一败笔就系个批底太薄....真系好似纸咁 仲要系可以同啲馅完美分离 可能个底扫得太多油?🤭.Insalata Di Pollo🥗 $158虽然跟餐已经有一个沙律 但
Insalata Di Pollo🥗 $158
虽然跟餐已经有一个沙律 但系对佢个脆炸面包条好有兴趣 所以就嗌多咗个沙律😎不过真系好唔抵食 净系多咗面头几片薄嘅鸡胸肉同埋洋葱丝🧅就要百几蚊😅佢menu写个汁系辣嘅 不过其实一啲都唔辣 甜甜地😛最特别真系个炸面包条 第一次食🍞好香面粉味 口感劲脆 但系食落有少少窿味 感觉都几热气🤏🏻我朋友食咗一条就冇食 自己食晒四条 真系有饱肚感🤣
Mini Tiramisu☕️
跟餐甜品系Tiramisu 听人讲个size其实同散嗌差唔多 不过散嗌要百几蚊 所以set lunch真系好抵食🥰我同朋友都觉得劲好食 可以encore多几次💓可可味,mascarpone cheese同咖啡味 三者balance得好好 一啖食都可以感受到三个味😍mascarpone cheese好绵密幼滑 重点系甜而不溜😚最底嘅手指饼索晒咖啡 不过唔会好腍好湿 食落有口感 仲好浓香嘅咖啡味🤎整体唔会太甜太苦 味道啱啱好💯