喺美食沙漠嘅美孚🏜️素食店真系少之又少😩有得食斋再加埋系黄店真系罕有‼️食素嘅朋友可以嚟试吓🙌🏻.上汤素菜饺🌱 $41之前都介绍过😆呢度嘅饺子真系鸡乸咁大粒😂个人觉得就咁食净饺 抵食过跟面底😚虽然佢入面全部都系菜 但系粒粒都好多馅 一碗有六粒 所以都饱肚🤩馅料都几多样化:冬菇,红萝卜,云耳,椰菜,笋,粟米🥰食落个口感同味道都好丰富😋之前食过一次 唔知点解好似有啲醋咁酸酸地 今次食又冇 个味好清 系好清甜嘅蔬菜味🤤最近有条瘾好钟意饮汤底 所以饮咗几啖 发现有啲唔对路 虽然好清 但系饮落有少少似好清嘅猪骨汤😟饮饮下仲好似食到有粒肉碎😭真系罪过罪过 希望佢冇加到肉落去 系我味觉失调💔
上汤素菜饺🌱 $41