2021-02-22 422 浏览
又想食生蚝!揾下荃湾有冇边间餐厅有蚝食。呢间喺荃新天地二期,望落冷冷清清。我觉得特别系有个中东国籍叔叔喺门口弹住结他唱歌。讲返食物先,我地叫左一个套餐+生蚝+意粉。生蚝拣$28法国生蚝,非常新鲜,3只其实唔够喉,不过留返下次再食啦。头盘面包个酱几惹味,我食右边𠮶个吞拿鱼味。其实好普通嘅野,但佢整得系好味。汤系南瓜汤。汤比较水,睇相会见到,味道正常,唔会水得黎劲淡冇味意粉叫左个虾意粉,散叫嘅,太耐都唔记得系咩味,记忆中系正常野,味道唔差嘅意粉。然后系我最期待嘅主菜!鹅肝+牛。男朋友麻麻地鹅肝,所以大半旧都俾我KO左。正正常常,果然两个人食ok,又牛又鹅肝真系搞唔掂,太油腻。最后系甜品,心太软配雪糕。呢次食心太软觉得有啲怪,因为配嘅系咖啡味雪糕,始终心太软配雪尼拿雪糕先系perfect match 。人均消费大概300-400蚊左右,餐厅睇落比较噏耷,家私比较旧,唔知系咪因为咁所以冇乜人黎,加上我地比较早黎食饭。我地走𠮶阵开始有客黎,但都系比较静。野食正常,都唔错。check返先知依家舖头改左名,全部家私转哂翻新,依家睇落光鲜好多,下次会去间新舖试下。

2020-11-21
  • 生蚝