2021-06-04
𝗠𝗼𝗿𝗲𝗶𝘀𝗵 & 𝗠𝗮𝗹𝘁 🥩星期三🙂难得红日!梗系出下街食饭😛 𝗠𝗼𝗿𝗲𝗶𝘀𝗵 & 𝗠𝗮𝗹𝘁 bookmark左好耐!难得即日都book到,就黎个early dinner😋逢星期三 𝗠𝗼𝗿𝗲𝗶𝘀𝗵 & 𝗠𝗮𝗹𝘁 都有做all-day Happy Hour! 红日都唔例外🥰 由地铁站行过去几要10分钟左右🥲 而家天气咁热,六点去到一坐低就叫左两杯饮品啦😌 HH时段全部酒精类饮品都系around Hk$48,好扺!我就叫左杯𝗦𝗮𝗸𝗲 𝗦𝘂𝗻𝗿𝗶𝘀𝗲 (𝗛𝗸$𝟰𝟴)☀️佢成份有pineapple juice🍍,本身惊好甜,店员👨🏻好好同我讲话:「无问题!甜话我知,帮你换过佢🤣💯!」最后出嚟真系唔太甜,几refreshing !不过酒味比较轻。食物方面order咗个dinner set,叫佢上左个小食拼盘俾我地chill下先🤡🤡𝗗𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿 𝗦𝗲𝘁 𝗳𝗼𝗿 𝟮 𝗛𝗸$𝟱𝟯𝟴 🍽𝗦𝗻𝗮𝗰𝗸𝘀 𝗣𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲𝗿 小食拼盘 (二人份) 🥑🥔🥗𝗖𝗿𝗮𝗯𝗺𝗲𝗮𝘁 𝘁𝗼𝘀𝘁𝗮𝗱𝗮, 𝗳𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗽𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 𝗰𝗿𝗼𝗾𝘂𝗲𝘁𝘁𝗲𝘀, 𝗺𝗶𝘅𝗲𝗱 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗱牛油果三文鱼籽蟹肉脆饼,脆炸芝士薯波,杂菜沙律- 个
𝗗𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿 𝗦𝗲𝘁 𝗳𝗼𝗿 𝟮 𝗛𝗸$𝟱𝟯𝟴 🍽
𝗦𝗻𝗮𝗰𝗸𝘀 𝗣𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲𝗿 小食拼盘 (二人份) 🥑🥔🥗
牛油果三文鱼籽蟹肉脆饼,脆炸芝士薯波,杂菜沙律
- 个『蟹肉脆饼🦀』好好食🤤果然系signature snack😋 但个薯波就麻麻地,好粉无乜味,沙律正常❤️
𝗦𝗼𝘂𝗽 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗱𝗮𝘆 是日餐汤🥣
- 汤唔记得左影,好似系磨菇汤😋都几creamy而浓味。
𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹 𝗡.𝗭. 𝗥𝗶𝗯𝗲𝘆𝗲 🥩
烧纽西兰肉眼扒 配炸薯条🍟
- 牛扒正呀!我嚟依度就系想食个扒!岩岩好4成熟🤤🤤正呀!
𝗔𝗹𝗳𝗿𝗲𝗱𝗼 𝗠𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺 𝗟𝗶𝗻𝗴𝘂𝗶𝗻𝗲 🍝
野菌芝士忌廉扁意粉🍝
- 意粉都唔错🥰好creamy且质地适中。当然唔可以同手制意粉比较🥲
除左食物之外,不得不提佢地嘅服务❤️食完之后佢地经理有email 我follow up返个dining experience 💯😎 我个人好钟意依啲餐后follow up💞
佢哋喺OpenRice仲做紧周末Hk$178 Free Flow Wine 🍷, Beer and Spirits! 有兴趣快d book枱啦!做到6月30号😋
如果系观塘区想食个casual dinner with steak 🥩 ,我会再嚟𝗠𝗼𝗿𝗲𝗶𝘀𝗵 & 𝗠𝗮𝗹𝘁❤️❤️😊