𝗖𝗼𝗿𝗻𝗲𝗿 𝗚𝗮𝗿𝗱𝗲𝗻 𝗖𝗿𝗲𝗽𝗲𝘀 & 𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸𝘀 🥞三年前去长洲试过𝗖𝗼𝗿𝗻𝗲𝗿 𝗚𝗮𝗿𝗱𝗲𝗻 嘅𝗰𝗿𝗲𝗽𝗲一试难忘🤩 三年后再去长洲当然要再去食😋😋😋朝早11点几去到长洲,食个正餐就即刻去𝗖𝗼𝗿𝗻𝗲𝗿 𝗚𝗮𝗿𝗱𝗲𝗻!佢哋新装修咗,多咗好多空间同埋枱櫈享用𝗖𝗿𝗲𝗽𝗲𝘀🤩 最重要系多咗个好靓嘅打卡位‼️就系门口两个窗🪟,个个都争住系咁影🤣🤣🤣 影出嚟真系好靓😍😍 系近期最hit嘅长洲打卡位🌟🌟🤩作为一个牛油果控🥑,当然要试吓佢哋招牌嘅『火焰牛油果班㦸 Hk$48』‼️牛油果十分新鲜,份量亦都好多❗️佢哋采用嘅系Mr. Right嘅牛油果🥑,有食开牛油果都会知道呢只牌子系正嘢嚟🤩 另外,朋友嗌咗『经典榛子香蕉Hk$38🍌』都同样好食😋不得不赞个crepe皮,比起上次嚟好食咗好多🤩 好Q弹且重蛋香🤩🤩💯劲好食🤤🤤如果唔系食咗个正餐,我应该会嗌两个crepe食🤣🤣饮品方面🥤️,我哋order咗『静冈鲜奶抹茶𝗛𝗸$𝟯𝟳 🍵』同『泡沫咖啡𝗰𝗮𝗽𝗽𝘂𝗰𝗰𝗶𝗻𝗼 𝗛𝗸$𝟯𝟱 ☕️』,唔使介绍都见到个拉花超靓☺️☺️ 味道当然都十分浓郁🤤🤤🤤 唔会过甜但又好香浓💯另外佢哋都有雪糕班㦸🍨,系采用我最爱嘅𝗠𝗼

另外佢哋都有雪糕班㦸🍨,系采用我最爱嘅𝗠𝗼v𝗲𝗻𝗽𝗶𝗰𝗸雪糕🍦☺️☺️ 下次试吓呢个先!

如果大家去开长洲食鱼蛋、芒果糯米糍、豆腐花,食到好闷,十分推介大家去𝗖𝗼𝗿𝗻𝗲𝗿 𝗚𝗮𝗿𝗱𝗲𝗻 试下佢哋嘅𝗖𝗿𝗲𝗽𝗲𝘀😍 包你一试难忘❣️
  • 火焰牛油果班戟