2022-04-09 197 浏览
难得👦🏻接收工,为咗赶得切堂食,今次👦🏻👧🏻就近近地试下新开咗几个月嘅Burger店🍔。Tipsy Burger最特别就系Burger入面竟然可以有酒?含酒精嘅Burger会唔会令大家饮饱食醉呢🤪?🌟Whiskey Burger威士忌双重芝士和牛汉堡Whiskey Burger嘅和牛味系超级!超级香🤩!汉堡包有搽上牛油再烘脆,非常松软。和牛汉堡充满肉汁同油脂香,加上双层芝士🧀,真系邪恶😈!咁多层配料夹埋一齐,👧🏻就冇咁大个口,一大啖食唔晒都算,仲要食到跌晒馅料超狼狈😣。至于酒味,可能因为和牛汉堡烹调时令酒味挥发/食食下习惯咗阵味,Whiskey味只有喺食第一啖时感觉到🥺。除咗Whiskey,包面仲插上迷你Test Tube,内含特调嘅Cocktail,可以吱入Burger增加酒感😝 (👦🏻👧🏻决定吱啲喺馅料+直接吱入口🤣)。🌟Rum Burger 朗姆酒椒麻香脆鸡堡本来咁椒麻鸡堡仲以为佢系辣辣地,其实佢只系重花椒+香料+(芫茜!?!)香味,的确系几惹味,Rum同样唔算明显😗。炸鸡🍗大大块,裹上面包糠。连埋其他配料eg 生菜🥬、蕃茄🍅、紫椰菜💜,食完都唔会觉得Heavy🤩。

🌟Whiskey Burger威士忌双重芝士和牛汉堡

🌟Rum Burger 朗姆酒椒麻香脆鸡堡