2022-04-26
终于可以去朋友屋企食饭啦😅,见有唔少Foodie朋友仔介绍1861嘅Burger,今次决定买多少少食物上朋友屋企食晚餐🥣!佢地嘅Burger好特别!汉堡包皮🍔系用上美国嘅食用色素,冇落猪油/糖,所以各种口味嘅Burger都系咁色彩缤纷🌈+素食者都食得!另外老细仲话如果个包痴牙,欢迎攞返落去退换,睇嚟对出品充满信心😎。🌟甜蜜汉堡 (蜜糖苹果手打牛肉汉堡)呢个又甜又咸嘅组合系出乎意料地夹,估唔到煮至焦糖化嘅苹果甜地同咸嘅牛肉几匹配。番茄🍅就唔系原片新鲜番茄,而系用上自家制番茄香草酱,酸酸甜甜几开胃😛。至于牛肉汉堡,重牛肉味又Juicy,不过牛肉调味有少少重手,真系有啲咸😂。🌟佛系汉堡 (黑松露野菌汉堡)Burger包面果然系唔痴牙又超松厚,就算我地外卖攞走大概25分钟后先食,个包仲系外脆内软,值得一赞😎。至于馅料,有用黑松露酱炒过嘅磨菇+洋葱🧅,菇🍄嘅份量巨多,所以食起上嚟有少少狼狈🤪。🌟曼克顿薄饼Pizza有分薄批/厚批,今次👧🏻就叫咗厚批,馅料有:辣肉肠、免治牛肉、菠萝🍍、粟米🌽、洋葱🧅、青椒🫑、红椒。厚批质感唔会太韧之余又够脆👍🏻,仲要好够承托力💪🏼,即使馅料好重都唔会跌。馅料足料唔
🌟甜蜜汉堡 (蜜糖苹果手打牛肉汉堡)
🌟佛系汉堡 (黑松露野菌汉堡)
🌟曼克顿薄饼
Pizza有分薄批/厚批,今次👧🏻就叫咗厚批,馅料有:辣肉肠、免治牛肉、菠萝🍍、粟米🌽、洋葱🧅、青椒🫑、红椒。厚批质感唔会太韧之余又够脆👍🏻,仲要好够承托力💪🏼,即使馅料好重都唔会跌。馅料足料唔会令人失望。
🌟芝士磨菇鸡翼
芝士磨菇鸡翼绝对系高质小食!鸡翼煎得香脆,面层轻轻扫上蜜糖。鸡翼仲酿咗啲芝士+大片磨菇🍄,极重芝士味🧀!朋友表示可以自队一次打鸡翼🫢。
🌟一口芝士/薯蓉(跟餐)
两款小食表现都几好,一口芝士炸得超脆。薯蓉🥔绵滑,黑胡椒味颇重。