今期以白桃为主题,成个tea set 咸/甜点都绝不马虎,每款都有它的特色。我俩早到30mins之多(下午茶要2点半才开始) ,但店员态度好好亦安排座位比我地,仲可以坐窗口位添~ 超开心还贴心同我地讲可以先点饮品,但tea set 就要2点半才可以上枱。环景真系舒适,枱与枱之间距离感超强,可能早到既关系,用餐时间亦好充裕。普通冻咖啡都好有水准 吹左阵水,三层架终于上场 超吸睛~~~➊首先不得不提及佢地既Signature Scones不愧为香港头三甲,真的名不虚传😍坚好食,烤至金黄色胀卜卜的卖相已经相当吸引眼球🤤 口感外脆内软不糊口, 配埋今期既白桃果酱真系无得弹,每人仲有2件添👍 冒住肥几磅既危机都要食多件😅➋雪蟹、蛋沙律配法式曲奇咬落已经感觉到微微的海水味及蛋沙律混合蟹肉丝的清新口感😋❸白桃忌廉配杏仁饼干半透粉红色半圆的外型,已经令不少的少女心有 ((( 动L ))) 既感觉,内里仲有白桃酱加埋杏仁饼干,又几清新讨好🥰❹开心果法式蛋糕伴白桃&红桑子一口蛋糕带微微的开心果果仁味加埋白桃既甜味仲有红桑子酸甜味,好有层次好好味🤣🤣总括黎讲:环景又舒适,服务又到位,食品又高质。由于每款都试

普通冻咖啡都好有水准
吹左阵水,三层架终于上场
超吸睛~~~

招牌松饼

Signature Scones

➊首先不得不提及佢地既Signature Scones
雪蟹、蛋沙律配法式曲奇

➋雪蟹、蛋沙律配法式曲奇
咬落已经感觉到微微的海水味及蛋沙律混合蟹肉丝的清新口感😋
白桃忌廉配杏仁饼干

❸白桃忌廉配杏仁饼干
开心果法式小蛋糕伴白桃&红桑子

❹开心果法式蛋糕伴白桃&红桑子

总括黎讲:环景又舒适,服务又到位,食品又高质。由于每款都试每款都颇合胃口,所以都超饱肚,唔会好似有d食完都唔知食左d乜,真系抵佢贵一贵都有不少KOL 前来打卡。CP值高,回头率也高。

2022-07-15
招牌松饼