2022-12-21
#20221215 🤍📍• 三回 • 咖啡 • @3dots.coffee 牛头角伟业街93号93WYS1楼—————————————————#定食 #附 +$45🥢 #渍物 🥢 #沙律 🥢 #面豉汤🥢 #炊煮 #或 #面食💭如果就咁得个𩠌可能觉得有啲贵,不过加多几十蚊变做定食就觉得都几抵,有个饭或者面可以饱肚☺️渍物系中华沙律既海草,平时食绿色果啲💚佢就夹左啲红菜头染左做红色,几特别;沙律不过不失🥗,材料都有光泽新鲜既;面豉汤有啲鸣门卷有啲竹轮,🐷觉得啲葱生生地好香,都几大碗,饮完都饱饱地😅.#铁板烧 #蒜香虾 #鲣鱼汁羽衣甘蓝木鱼丝炊煮 $78💭虾系剥好晒壳🦐本身已经用蒜炒已经炒得好香,佢再加左啲炸蒜系面就仲香口,🐷连尾尾果少少壳都咬烂吞埋😋个饭好出色🍚虽然唔系好个木鱼丝系边,不过佢系好似烩饭咁每粒饭都有鲣鱼汁味,又keep到干身唔会成兜饭好湿,配埋𩠌食唔经唔觉就食左成碗😮💨.#铁板烧 #是日限定 #八爪鱼 #蒜香意粉 $48💭欣赏佢唔会落好多调味料去煮海鲜,八爪鱼弹牙有咬口🐙蒜香意粉煮得岩岩好,🐷好怕食啲好淋既意粉,而且佢真系落好多蒜茸去煮🧄钟意蒜味既朋友要试下,其实咁样一兜
📍• 三回 • 咖啡 • @3dots.coffee
🥢 #面豉汤
🥢 #炊煮 #或 #面食
#铁板烧 #蒜香虾 #鲣鱼汁羽衣甘蓝木鱼丝炊煮 $78
#铁板烧 #是日限定 #八爪鱼 #蒜香意粉 $48
💭欣赏佢唔会落好多调味料去煮海鲜,八爪鱼弹牙有咬口🐙蒜香意粉煮得岩岩好,🐷好怕食啲好淋既意粉,而且佢真系落好多蒜茸去煮🧄钟意蒜味既朋友要试下,其实咁样一兜都唔少,足以够饱架喇
#酥炸盐卤豆腐 $45
💭相比之下呢样有啲逊色,酥炸无🐷原先谂得咁酥,系炸到有少少似臭豆腐个质感,当然佢唔臭啦😂个豆腐本身无咩味,完全都靠点个汁,个汁酸酸辣辣咁,有啲似tabasco,不过食到尾个汁唔够点😅
#威化杯饮品 #朱古力 $48
#配 #是日蛋糕 #朱古力蛋糕 +$20
💭贪新鲜试下个威化杯,🐷唔饮奶又唔饮咖啡🍼所以得返朱古力拣🍫拉花虽然唔系啲好花巧既,不过上碟有心思,望落都即刻加分,🐷原先以为个威化杯要防止啲野饮渗出尼一定要涂层野整到好硬身,又唔系㖞,咁梗系唔会32层咁松化咁啦,系可接受既范围内,一路饮一路食好似雪糕咁几得意🍦蛋糕好滑🍰食落喉咙好舒服,不过个蛋糕甜过杯野饮,食完再饮杯野饮即刻无左味😅
#牛头角美食 #🐷_食