2022-12-29
#20221225 🤍📍 茶舍 大埔大明里20号储金阁12-20号地下A舖 🍽土瓜湾北帝街15号地下九龙湾牛头角道77号淘大商场2期地下G242-245号—————————————————————————————#鲜野菌沙嗲牛肉汤公仔面 $38#跟 #炒蛋 #火腿 #丹麦酥包💭菇配沙嗲牛好似好少地方有,浓味既沙嗲牛衬啲有咬口但系无咩味既菇原来都几夹,个面系茶餐厅几style,靠热水浸熟,🐷觉得呢只面先最好食😋个包都比其他 店有心意,唔系用方包就算,松化得尼带有牛油香🧈炒蛋🐷转左做#荷包蛋 ,好多其他舖一系就熟晒一系就太阳蛋,少有地真正做到蛋白熟晒但蛋黄仲流心,加分👍🏼.#自选双拼意大利蕃茄浓汤通粉 #肠仔 #猪柳汉堡 $36💭份量都算多,肠仔两条见得多,连猪柳都比两块,个茄汤无平时饮果啲咁重罐头汤味🥫反而又有啲外国style既味道😅早餐时段尼都要搭枱,有机会🐷都想再尼试埋个晚餐😎.🥢#早餐 #跟 #饮品.#大埔美食 #土瓜湾美食 #九龙湾美食 #🐷_食
📍 茶舍
大埔大明里20号储金阁12-20号地下A舖 🍽