2023-02-07
📍After You Dessert Cafe 地址: 铜锣湾登龙街52号景隆商业大厦地舖✐☡✐☡✐☡✐过江龙人气店☡✐☡✐☡✐☡✐☡🤰🏻知道After you既热潮一直持续左好耐,听讲之前每日晏昼都大排长龙,所以都无乜动力要去食🫣前排衬行完龙脊之后,咁啱时间尚早,热潮又减退左啲,一于决左同朋友试试佢,当日2点几好好彩即刻就可以入座¯֊¯⋆꙳ lucky~✨偷偷地咁讲声: 小编其实未去过泰国🥹wuwuwu所以都未食过泰国既版本•芒果糯米饭刨冰🥭🍧 ($148):当时系呢款同泰奶刨冰之间犹豫,见到佢系openrice既评价overall好啲就叫左🤣刨冰既质地做得超级顺滑,完全食唔到碎冰既口感😳中间收埋左啲芒果同糯米饭,食完真系有饱肚感😮💨冰底本身唔太够芒果味,但系加埋芒果淋酱就可以弥补翻👌🏻面头都铺满左椰酱,整体食落都做到芒果糯米饭既效果🤭可惜系价钱比同区既其他刨冰店有啲黎得进取🤤: 8.1/10•咸蛋黄蜂蜜吐司🍯🍞 ($128):呢款甜品系香港限定的⸝ဗီူ⸜⸝ဗီူ⸜食完第一啖之后我同朋友都忍唔住惊叹左一下😹我地食完都好中意💛多士本身整得好松软,个边仲有少少脆身,而且影完相之后仲keep到
地址: 铜锣湾登龙街52号景隆商业大厦地舖
✐☡✐☡✐☡✐过江龙人气店☡✐☡✐☡✐☡✐☡🤰🏻
•芒果糯米饭刨冰🥭🍧 ($148):
🤤: 8.1/10
•咸蛋黄蜂蜜吐司🍯🍞 ($128):
呢款甜品系香港限定的⸝ဗီူ⸜⸝ဗီူ⸜食完第一啖之后我同朋友都忍唔住惊叹左一下😹我地食完都好中意💛多士本身整得好松软,个边仲有少少脆身,而且影完相之后仲keep到暖暖地🤤大量既咸蛋黄碎加咸蛋酱令整体既味道好丰富,配料仲有2球雪糕同cream(份量都几阔绰),咸甜交杂既味道真系好正🥹但系食多几旧系会觉得几腻,3个人share都ok👌🏻
🤤: 8.9/10