2023-04-05 290 浏览
#20230319 🤍📍 一鸣拉面 @amazingramenizakaya 大埔运头街20-26号广安大厦地下E舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#三色冻豆腐 $22💭 三色系葱花、木鱼同虾米🦐豆腐食落几香豆味,不过同上面啲料既味系完全分开,卖相几的骰,大啖少少都可以一啖一粒,好有日式自己系超市买完返屋企整果啲家常菜既feel🇯🇵.#七味唐扬墨鱼咀 $48💭 依家好似越尼越少见有墨鱼咀食,🐷好钟意叫尼食,炸完食落脆口又弹牙🤤配埋七味粉啲调味十分惹味,系略嫌份量有啲小.#赤辛 #太面 #猪软骨 $85💭 每碗拉面除左汤底面质果啲可以自己拣之外,连𩠌都可以自己拣要猪软骨定叉烧😎剔纸既时候🐷拣左一条辣椒以为小辣🌶️原来条辣椒系指系辛辣汤底既面头上再加几多唐辛酱,结果辣死左🥵猪软骨好淋胶质好丰富,甜甜地有啲糖醋骨咁既feel,好食到可以另外做一个小食都不为过.#香菜 #太面 #叉烧 $85💭 汤底眼见芫荽都足料,但捞埋啲猪骨汤感觉有啲混浊,饮上口无咩清新既感觉🌱叉烧半肥瘦偏肥,油脂丰富呀😂个样都几特别,唔系平时食一块圆圆咁,而系一条条好长咁,容易啲放入口👍🏼.#大埔美食 #🐷在大埔 #🐷_
#20230319 🤍
📍 一鸣拉面 @amazingramenizakaya