餐厅位于中环苏豪区主打🇮🇹意大利式𝗙𝗶𝗻𝗲 𝗗𝗶𝗻𝗶𝗻𝗴 每款菜式嘅设计都好有心意每上一道菜都换餐具🍴就连牛扒刀都可以自己选择充满住仪式感 菜式亦好精致配合埋餐厅典雅嘅装潢成个用餐过程都好𝗘𝗻𝗷𝗼𝘆𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝘆 𝗥𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱𝗲𝗱👍🏼 -𝐅𝐢𝐯𝐞 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞𝐬 𝐌𝐞𝐧𝐮- $𝟏,𝟏𝟖𝟎/𝐩𝐞𝐫佢个头盘都相当丰富。首先会有香槟作为𝘄𝗲𝗹𝗰𝗼𝗺𝗲 𝗱𝗿𝗶𝗻𝗸之后店员会呈上三款黑醋,分别系12年、25年同埋50年,每款再加上芝士,食落酸中带甜,好好味!餐前法包都好香脆,点埋橄榄油正👍最后仲有杯海胆黑松露鱼子酱炖蛋,食落好软绵滑溜,鲜味十足!-𝐀𝐩𝐩𝐞𝐭𝐢𝐳𝐞𝐫-დ 𝟏 𝐤𝐠 𝐅𝐫𝐞𝐧𝐜𝐡 𝐂𝐥𝐚𝐦 𝐒𝐚𝐮𝐭𝐞 𝐏𝐨𝐭蚬肉全部好肥美而且完全无沙。师傅加咗葡萄酒、蒜蓉同埋橄榄油一齐炒,蚬肉挂哂汁,食落相当惹味,配埋香脆法包食,别有一番风味。დ 𝐒𝐩𝐚𝐧𝐢𝐬𝐡 𝐁𝐥𝐮𝐞 𝐅𝐢𝐧 𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐁𝐞𝐥𝐥𝐲 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞Tuna Tartare摆盘好靓,食落Tuna口感好细腻,鱼鲜味好香,吱少少柠檬汁一齐食就更加鲜,食完感觉好fresh👅-𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚-დ 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐔𝐧
餐厅位于中环苏豪区

-𝐀𝐩𝐩𝐞𝐭𝐢𝐳𝐞𝐫-
დ 𝟏 𝐤𝐠 𝐅𝐫𝐞𝐧𝐜𝐡 𝐂𝐥𝐚𝐦 𝐒𝐚𝐮𝐭𝐞 𝐏𝐨𝐭

-𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚-
დ 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐔𝐧𝐢
呢道意粉用料相当豪华,除咗日本海胆之外,仲有鱼子酱😍两者加埋cream就做咗呢道意粉嘅汁,每条意粉都挂到汁,意粉嘅韧度煮得啱啱好,食落好滑溜弹牙🤩

-𝐌𝐚𝐢𝐧-
დ 𝟑𝟓𝟎𝐠 𝐅𝐚𝐬𝐬𝐨𝐧𝐚 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐓𝐞𝐧𝐝𝐞𝐫𝐥𝐨𝐢𝐧
Fassona Beef系世上三大牛之一,内质丰满结实,脂肪比例相对少。熟度我哋就拣咗medium,上菜时用咗个大铁板热住上,仲配咗四款特别嘅酱汁!牛肉几厚身,食落好细嫩,牛味香浓,相当高质

-𝐒𝐢𝐝𝐞-
დ 𝐅𝐞𝐧𝐧𝐞𝐥 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐆𝐫𝐚𝐭𝐢𝐧
茴香再加上奶酪烤焗而成嘅side dish,外观金黄亮丽,真系睇到都流晒口水!奶酪嘅甜味配埋茴香嘅清新,感觉非常夹

დ 𝐈𝐭𝐚𝐥𝐢𝐚𝐧 𝐆𝐚𝐫𝐝𝐞𝐧 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝
沙律菜好新鲜,食落好爽口好清新,食完咁多肉refresh 吓都几唔错👅

-𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭-
დ 𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫
以餐车形式推出嚟嘅甜品拼盘,真系相当有惊喜。拼盘包含多款美味嘅甜品,包括有Tiramisu、朱古力布丁、柠檬雪芭、手工朱古力、芒果及士多啤梨雪糕,每款造型精致,好啱打卡📸侍应仲会倒埋甜酒配甜品食🥰

2023-04-19
  • Japanese Uni