2023-05-20 103 浏览
#20230429 🤍📍 WM Café & Bar @wmcafebar大埔安慈路2号八号花园地下20号舖 🍽️荃湾|马鞍山|土瓜湾均有分店➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#LunchSet #跟 #龙虾汤 #是日餐汤 #蕃茄汤 💭 两个汤都稀,系稀到中汤咁既程度😂蕃茄汤真系得纯蕃茄所以酸度十足🍅差咁啲肉碎就可以变成屋企滚汤既味道😅龙虾汤满满龙虾味🦞唔会过咸或者过淡,无龙虾肉都唔紧要既,但杰返少少感觉无咁奇怪🙈.#LunchSetB #美国西冷牛扒配红酒烧汁 #薯菜 $63💭其实🐷系钟意食松肉粉,所以佢完全唔孤寒咁落松肉粉系符合🐷既口味,肉质发到好淋好淋👍🏼扒望落好大块,再配埋粗直薯条实够饱🍟.#LunchSetJ #香煎黑豚柳拼柠檬海盐烤鸡 #意粉 $66💭 鸡同猪都系充满松肉粉既质感😂本身唔钟意食鸡皮既🐷一开始仲切走左块皮,食落啲鸡肉无味,发现原来啲柠檬海盐系晒块皮度🧂所以记得要连皮食🤤意粉个汁同牛扒一样都系红酒烧汁,无论配薯菜定意粉都夹既.#意式炸鸡翼 #3只 +$16💭 唔知道意式即系咩😅佢啲鸡翼系无腌过咁就拎去炸,然后无比酱,所以系完全无味🙈称得上系🐷食过最单调既鸡翼,连
#20230429 🤍
#LunchSet #跟
#龙虾汤
#是日餐汤 #蕃茄汤

#意式炸鸡翼 #3只 +$16
💭 唔知道意式即系咩😅佢啲鸡翼系无腌过咁就拎去炸,然后无比酱,所以系完全无味🙈称得上系🐷食过最单调既鸡翼,连$16都觉得唔值

#自家制甜品 #阿华田芝士饼 +$14
💭 呢个又出乎意料咁几好食,虽然个芝士饼睇落简简单单,但🐷就系最钟意佢无啲多余摆盘,唔算好甜,啖啖都食得出阿华田味就够👍🏼

#LunchSet #跟
#热柠水
#雪糕忌廉梳打 +$18
💭 中文真系博大精深😂本身🐷以为系罐装汽水果只忌廉,点知尼到杯野无色既😳原来系整蛋糕果啲忌廉🫠底下系雪碧,捞埋雪糕其实都几好饮🍦overall加埋一先二百头性价比算高喇😎

#大埔美食 #🐷在大埔 #荃湾美食 #🐷在荃湾 #马鞍山美食 #🐷在马鞍山 #土瓜湾美食 #🐷在土瓜湾 #🐷_食