2023-08-03 766 浏览
#20230729 💛📍 鲣乌冬 @udon.hk 观塘开源道60号骆驼漆大厦3期2楼T室 🍽️长沙湾|佐敦|牛头角均有分店➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#酢橘乌冬 $75#骨付鸡 +$37💭 其实就系青柠乌冬,除左青柠同乌冬无其他野😅就咁单叫都要七十几蚊系有啲贵,叫埋𩠌成旧水落楼💸咁多青柠酸就理所当然,本身烟韧既乌冬冻食口感再韧啲,鸡髀有蒜香味,调味唔算太重🍗配埋食系唔错既.#鲣鱼半汤乌冬 $48#味增焗鲭鱼 +$33💭 同样都系冷乌冬,呢个有鸣门卷同昆布感觉抵啲🍥话说🐷偷用左鲭鱼旧柠檬吱落碗乌冬度🍋虽然做唔到一样效果但都唔差,夏天食非常适合🌞鲭鱼皮焗到有啲脆,但唔会干身🐟味道岩岩好,食完唔会好颈渴.#天妇罗樱花虾什菜饼 +$26💭 呢个有啲惊喜,虽然眼见一只樱花虾都揾唔到😅不过啲什菜都炸得几好👍🏼炸完有锁到应有既菜味无流失到,仲有海量既芫荽🌿热爱芫荽既朋友可以试下,舖头入面有玄米茶可以自由斟,啲野食食完亦唔会好口渴,所以🐷觉得唔叫野饮都可以接受.#观塘美食 #观塘黄店 #🐷在观塘 #长沙湾美食 #长沙湾黄店 #🐷在长沙湾 #佐敦美食 #佐敦黄店 #🐷在佐敦 #牛头角美食 #牛头
#20230729 💛
#骨付鸡 +$37

#鲣鱼半汤乌冬 $48
#味增焗鲭鱼 +$33

#天妇罗樱花虾什菜饼 +$26

#观塘美食 #观塘黄店 #🐷在观塘 #长沙湾美食 #长沙湾黄店 #🐷在长沙湾 #佐敦美食 #佐敦黄店 #🐷在佐敦 #牛头角美食 #牛头角黄店 #🐷在牛头角 #🐷_食
外卖自取