2023-08-06
🏖️远离闹市 有一日突然系google map揾到深水湾沙滩隔离有间泰国菜 都几隐世 又望住海几舒服 觉得去试试🫧星期五晚去到都唔系超级多人 唔需要等位👀餐厅感觉都比较chill 入到去自己揾位坐 餐厅系全室外 所以都有唔少人会食烟🚬 同埋坐坐下好难免会有飞蚁飞过 介意既朋友就要留意返!整体黎讲 我觉得餐厅气氛几好 天气唔系太热既话 星期五晚上坐低食饭饮杯都几舒服🥂 餐厅食物种类都多 厨房同埋员工大部分都系泰国人 食物都几正宗 但我同我朋友都觉得有少少太正宗 好多泰国既香料/香菜🌿无咩调节过 配合香港人口味🙈呢个就因人而异 总体来讲我哋都觉得可以接受食物价钱系偏贵 但系佢地呢个位 我谂大部分人都系食佢个景同埋环境 我哋叫左个二人套餐$500两个人 无加一服务费 食物就正正常常 单点会再贵少少🤏 服务都唔错 我哋系套餐想转其中一个同价钱既主食 餐厅都ok的💪🏼以下套餐为两人餐 总共$500 无需加一服务费:▫️Crispy Prawn Crackers虾片份量几多 炸得够脆卜卜 但绝对唔会太油🫶🏻虾味都几出🦐 上面仲有少少炸蒜 令到虾片更加香口 配埋个甜酸酱更加好味🤤▫️Mekong Spri
星期五晚去到都唔系超级多人 唔需要等位👀
餐厅感觉都比较chill 入到去自己揾位坐
以下套餐为两人餐 总共$500 无需加一服务费:
▫️Crispy Prawn Crackers
▫️Mekong Spring Rolls
春卷炸得够干身 脆卜卜 但系我觉得可以配埋生菜包住会无咁腻👀 同埋春卷馅料全都系菜 感觉上无咩肉味 而且西芹味都几出 唔系个个都可以接收到 因人而异🫔
▫️Satay Beef
牛肉系切成薄片 总共有三串 烧得几好 上面少少焦 几香口!🍢
▫️Tomato Larb with Noodles
呢个都几失望 我以为系茄酱配面 点知系一堆番茄仔🍅 淋上少少醋 配埋basil同埋其他香料 酸酸哋 同埋都几辣🥵 隔离放左面条 但完全无汁 又无炒埋一齐 超级干 有无味😿 可以唔洗叫
▫️Pork Belly Curry with Roti
咖哩偏甜 完全唔辣 质地偏水 应该系黄咖哩🍛 里面猪腩肉都几多 菜都几多 里面好多香料/配菜🌿 但我觉得有少少太正宗 有少少唔系好啱香港人口味 🫓薄饼不错 偏薄 但都有一层层酥皮的
味道:🌊🌊🌊/5
(食物味道未去到好好 但系为左环境都系值得的✨)
📍 CoCoNuts (深水湾)
地址:深水湾香岛道深水湾海滩大楼2楼