2023-08-09 1655 浏览
#20230806 💛📍 茜面(西口西面) @saimeanboss 土瓜湾银汉街21号地下B号舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#香辣花甲汤 $43 🫧 #花甲 #生菜 #豆卜 #金菇 #菜底 #猪红 $7#Double花甲 $20💭通常花甲粉都系配粉丝,呢啲可以配菜底,岩晒🐷呢啲有时净系想食花甲而食唔落咁多既人🥬本身犹豫要唔要圈埋叻妈辣油,店主姐姐话系佢妈妈自己炒既,但会比较重口味,可能会盖左花甲既鲜味,而香辣系佢地试过觉得最适合既辣度😎的确系食到花甲既鲜又唔会辣到流晒鼻水咁🥲猪红咬落甜甜地,配埋香辣汤底好惹味,花甲double左都真系有几多只,唔大粒但粒粒鲜甜,$20比得好抵🤩.#蒜香花甲汤 🫧 #花甲 #生菜 #豆卜 #金菇 #粉丝 🫧 #菜脯 #爆茜 #指天椒 #原个紫菜 $10💭 呢度非常之好系芫荽唔使加钱,教各位芫荽控既朋友,就咁圈芫荽只系正常份量,要写爆茜先有咁多架🌿double花甲其实都系隐藏menu,店主姐姐仲会介绍当日有咩是日靓𩠌,呢啲都唔系日常menu度架😜系个唔辣既汤底加左指天椒🌶️咬到就真系辣到飞起,紫菜份量劲多,要好努力先可以拨开见到下面啲粉丝,粉丝
#20230806 💛

#蒜香花甲汤
🫧 #花甲 #生菜 #豆卜 #金菇 #粉丝
🫧 #菜脯 #爆茜 #指天椒
#原个紫菜 $10
💭 呢度非常之好系芫荽唔使加钱,教各位芫荽控既朋友,就咁圈芫荽只系正常份量,要写爆茜先有咁多架🌿double花甲其实都系隐藏menu,店主姐姐仲会介绍当日有咩是日靓𩠌,呢啲都唔系日常menu度架😜系个唔辣既汤底加左指天椒🌶️咬到就真系辣到飞起,紫菜份量劲多,要好努力先可以拨开见到下面啲粉丝,粉丝加蒜加花甲简直系无得输,捞埋食一流😋

#香口腐皮卷 $9/1条
💭 表皮炸到脆卜卜,但咬落去唔会干,入面有少少冬菇丝同萝卜丝🤏🏼新鲜炸起热辣辣,见到个纸袋就觉得好有香港地道既街边风味🇭🇰

#土瓜湾美食 #土瓜湾黄店 #🐷在土瓜湾 #🐷_食