2023-08-20
#20230817 📝📍 饿妈家姐 @ohmumsister 尖沙咀加拿芬道45-47号宏生大厦地下D2号舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#炎上一口和牛 $36💭 夜晚路过尖沙咀发现有间新开小食店几抢眼,主打啲港台日系既创新小食,即刻想试下🤤写系话有6粒,但发现厨师哥哥可能因应size所以比多过6粒,感觉赚左🤑咬落唔算爆汁但牛味满满🐮调味调得几好,食完唔会咸到颈渴.#鱼蛋拼烧卖 $20💭 $20有14粒,当然可以净要鱼蛋或者烧卖啦,店主姐姐好好咁帮🐷分开左两兜等啲汁唔会沟埋,如果食鱼蛋强烈推荐食到辣既可以叫咖哩汁,辣辣地好惹味😋.#粉红火龙汁脆香单骨鸡翼 $45💭 受住#Barbie 既热潮,依家真系通街都系呢只死亡barbie粉😂估唔到连野食都有,一开始系有少少怯,话晒只色都有啲化学🧪估唔到呢个竟然系今餐既mvp,鸡翼本身炸得好香脆,而入面又好juicy,就咁食已经好味👍🏼个酱其实系沙律酱沟火龙果,食落酸酸甜甜,再加上佢冻冻地好清新,夏天扫街食一流🌞.#XO酱羊肉炒肠粉💭 有个沙嗲牛肉炒肠粉🐷都好想试,最后都系觉得羊肉少见啲,叫xo酱真系无死😎好有镬气,有大排档既味道👅肠粉都好
📍 饿妈家姐 @ohmumsister
尖沙咀加拿芬道45-47号宏生大厦地下D2号舖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#炎上一口和牛 $36
#鱼蛋拼烧卖 $20
#粉红火龙汁脆香单骨鸡翼 $45
#XO酱羊肉炒肠粉
💭 有个沙嗲牛肉炒肠粉🐷都好想试,最后都系觉得羊肉少见啲,叫xo酱真系无死😎好有镬气,有大排档既味道👅肠粉都好够味,入面除左羊肉仲有啲蛋同洋葱炒到劲香🧅完全唔似可以系小食舖食到既野食咁,有啲惊喜🤩
#尖沙咀美食 #🐷在尖沙咁 #🐷_食
#尖沙咀小食 #香港小食 #扫街 #小食 #炒肠粉 #鸡翼