2023-09-21
#20230918 🤍📍 台风。R 湾仔骆克道389号地舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#鱼介豚骨沾面 #热 $83💭 个汤杰身,好重木鱼既香味🐟绝对可以用浓郁尼形容,沾面尼讲佢唔算咸,特别在有旧柠檬可以加落个汤度🍋令到个汤酸酸地感觉无咁油腻,不过都系想像唔到点样冻食😅食完个面可以加啲鱼上汤落去变返个正常既汤底尼饮,但其实系会饱到饮唔落,🐷最后都系饮左两啖就收左工😂.#浓厚蟹虾䐁骨拉面 $88💭 个面啲面质同沾面系一样,呢只粗面咬落更有口感,普通份量已经系出面啲拉面舖既1.5倍,个汤以拉面尼讲都算有少少杰,饮落好重啲虾壳蟹壳味🦐同平时啲虾汤蟹汤有啲唔同🦀就算碗饮晒都唔会颈渴,高质!.#叉烧 #6块 +$25#笋 +$10 💭 呢度啲追加碗料好抵食,碗笋成座山咁高,麻油味满满,叫一碗两个人share食都得😎佢地啲叉烧同出面都唔同,粉红色成块火腿咁,无肥膏位但又唔鞋口,有时尼师傅会砌到成朵花咁好靓🌷
📍 台风。R
湾仔骆克道389号地舖