2023-09-24
#20230921 📝📍 Peek-A-Poke @peekapoke 尖沙咀弥敦道36-44号重庆大厦地库 Heath S01B号舖 🍽️铜锣湾希云街16号地舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#自选风味碗 #双拼 $108 🫧 #八爪鱼 #三文鱼 🫧 #沙律菜 🫧 #豆腐 #蟹子 #香菇 🫧 #海带芽 +$10 🫧 #鲜蟹肉 #蟹柳 +$15 🫧 #山葵乳酪酱 💭 呢间野睇地址真系有啲难揾,🐽行左入重庆大厦揾左好耐究竟边度有得落地库🤔原来系隔离有个商场,落到去同重庆大厦完全系两个唔同既feel,无咁多人环境好舒服☺️比起拣啲set好左既bowl,🐽都系钟意自己有得拣,双拼bowl可以自选两个主𩠌,比较特别系有鸡胸同菇拣,岩晒啲要重蛋白质既增肌朋友💪🏼蟹子系一定要有既,卜卜声添加左唔同既口感,海带芽唔系平时汤入面果啲咁淋,好有咬牙,蟹肉虽然要加钱,但啖啖肉都值,wasabi酱点鱼生有啲日式感觉🎏.#自选风味碗 #双拼 $108 🫧 #吞拿鱼 #八爪鱼 🫧 #寿司饭 #沙律菜 🫧 #豆腐 #香菇 #腌酸姜 🫧 #香菇酱油 💭 仲有样特别系呢度连个主食都可以双拼,🐽惊肚饿又想食
📍 Peek-A-Poke @peekapoke
🫧 #吞拿鱼 #八爪鱼
🫧 #寿司饭 #沙律菜
🫧 #豆腐 #香菇 #腌酸姜
🫧 #香菇酱油
💭 仲有样特别系呢度连个主食都可以双拼,🐽惊肚饿又想食菜就拣左沙律菜同寿司饭双拼,寿司饭真系平时认知啲寿司饭,连埋腌酸姜一齐食有寿司既感觉🍣香菇豉油食菇似加左醋既豉油咁,钟意佢啲nuts细细粒但食落卜卜脆好有口感,份量超大碗,够食两餐咁滞😅
#牛油果奶昔 #走甜 $38
💭 钟意牛油果既朋友尼呢度应该会几满意,野饮同小食都分别有牛油果既野,太饱小食就叫唔到喇,所以叫左杯牛油果奶昔饮🥑淡淡既牛油果味好香,又可以令肠藏蠕动,感觉成餐都好健康😎
#尖沙咀美食 #🐷在尖沙咀 #铜锣湾美食 #🐷在铜锣湾 #🐷_食