2023-10-03
上环高质cafe 拥有异国菜式 几特别🤩呢几年越来越多咖啡店系香港🇭🇰 大多数都系卖open toast 同埋sphagetti/ carbonara之类 比较普及既西餐菜式👀 但系我觉得呢间咖啡店有别于其他普通cafe☕️ 菜式比较罕见 几特别!感觉带有中东口味/土耳其菜式 好值得食 重要价钱合理👍🏻 餐厅都有埋open toast 但系材料比较特别 例如有慢煮羊肉、土耳其流心蛋、烤鸡etc 都系比较花心思同埋时间!😍🔥 而且面类都系用猫耳朵 比较烟韧 Grilled Chicken Toast ($108) 呢个餐几特别 我好钟意!真系每一个detail都睇得出厨师既心机🧑🏻🍳 先讲面包🥖 餐厅坚持系用sourdough 加钱都可以转bagel 但我个人对于佢既酸种面包超级满意👍🏻 面包皮脆脆哋 食到中间面包超级软+fluffy🍞 酸酸哋 同时间食到面包有少少橄榄油味🫒同埋麦味!烤鸡超级嫩 有一大旧鸡排 鸡排好够厚 鸡皮烧得好够脆 而且香料味几重 应该系paprika👀 鸡排底仲有火箭菜同埋hummas 好健康😛 hummas打得好话 而且豆味都好出👍🏻 最后系面头重洒左少少开心果
上环高质cafe 拥有异国菜式 几特别🤩
但系我觉得呢间咖啡店有别于其他普通cafe☕️
Grilled Chicken Toast ($108)
最后系面头重洒左少少开心果 令到成个菜式拥有多重口感!🫶🏻
+$20 热饮🫖 +$25 冻饮🥛
饮品选择同普通咖啡店差唔多 选择都几多 价钱合理✨
📍Brewed (上环)
地址:上环禧利街27号富辉商业中心地下E号舖