2023-12-20
🍙自从位于土瓜湾既美华结业后 我一直系到寻觅好食既传统上海粢饭🗺️上网一查大家都系推介呢一间 仲见到系有攞过奖我中午时段过去 生意都系超级旺 附近应该好多上班族都会过来🤓 我系专登过来试粢饭的 但系我见到佢中午其实都有唔少套餐 主打上海菜 都几底食$50以下都食到一个饭 仲要好似几好味 下次可以试试👅系呢个年代有咁样既价钱真系好难得💰咸粢饭($18) +$3 多炸菜 +$3 多肉松 肉松系偏碎的 脆脆哋几好食 肉松配埋炸菜系偏甜 我几钟意🌟油炸鬼唔会淋嗮 应该系即叫即炸 都唔会太油👍🏻整体来讲都不错 唯独要挑剔既系真系好细 我已经加左肉松同埋炸菜 真系唔敢想像唔加既份量系如何🥶对比以前土瓜湾既美华 同埋红磡既满堂乐真系细得太夸张 唔系好足料🥺热豆浆加蛋 ($15)豆浆既都味都几浓 完全唔甜 系自己落糖的🧊加入生鸡蛋🥚 令到豆浆更加香滑 呢个我第一次见但我觉得几好食😋 尤其是个蛋味够出 有少少半熟既蛋浆配埋一齐饮几正!🍳味道: 🍙🍙🍙.5/5 我个人觉得论粢饭而言 美华依然系第一名☝🏻🥹但系我觉得佢哋其他餐可以揾日再去试试!📍 豆浆大王 (新蒲岗)地址:新蒲岗大有街34号新科技广场地下9号
自从位于土瓜湾既美华结业后
我一直系到寻觅好食既传统上海粢饭🗺️
上网一查大家都系推介呢一间 仲见到系有攞过奖
$50以下都食到一个饭 仲要好似几好味 下次可以试试👅
系呢个年代有咁样既价钱真系好难得💰
咸粢饭($18)
+$3 多炸菜 +$3 多肉松
肉松系偏碎的 脆脆哋几好食 肉松配埋炸菜系偏甜 我几钟意🌟
油炸鬼唔会淋嗮 应该系即叫即炸 都唔会太油👍🏻
热豆浆加蛋 ($15)
豆浆既都味都几浓 完全唔甜 系自己落糖的🧊
加入生鸡蛋🥚 令到豆浆更加香滑
呢个我第一次见但我觉得几好食😋
尤其是个蛋味够出 有少少半熟既蛋浆配埋一齐饮几正!🍳
味道: 🍙🍙🍙.5/5
我个人觉得论粢饭而言 美华依然系第一名☝🏻🥹
但系我觉得佢哋其他餐可以揾日再去试试!
📍 豆浆大王 (新蒲岗)
地址:新蒲岗大有街34号新科技广场地下9号舖