2024-02-20
#20240218 🤍📍 星林居酸辣米线餐厅尖沙咀金马伦道14号金辉大楼3楼➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#云南过桥 $65 🥢 #猪腩肉 #鸡中翼 #红肠 #肠仔 #冬菇 #蟹柳 #腐竹 #牛𦟌💭 米线可以一碗两食真系第一次见,上枱果阵店员姐姐推介用肉碎同花生捞米线试左个冷捞面既食法先🥜其实无咩特别,因为个米线系摊冻左反而有啲奇怪😅试左两啖都系倒返落汤热食好啲🤪𩠌就每样得一件,叫做咩都有得食下咁,猪腩肉收埋左系啲汤度差啲唔记得左佢,好长一条半肥瘦🐽牛𦟌够淋身应该卤左好耐🐮最正系个鸡翼甜甜地,好似瑞士汁鸡翼咁好好味😋.#明火小锅米线 $35 🫧 #鸡翼尖 $6 #腐皮角 $7 #萝卜 $10💭 唔要过桥可以逐款𩠌拣,鸡翼尖同鸡中翼系同一个汁,入晒味👍🏼腐皮角反而麻麻,仲食到阵雪藏味🫢萝卜大到只羹都装唔落,🐷觉得可以再淋啲会好食啲,其实唔叫𩠌就咁要小锅都ok,入面有劲多芽菜呀韭菜呀芫荽葱呢啲配料🌿仲有肉碎,酸辣米线始终都系要有呢啲先好食🍜.
📍 星林居酸辣米线餐厅
尖沙咀金马伦道14号金辉大楼3楼