2024-02-23
#20240222 📝📍 匠森串烧 @jiangsen_barbecue 观塘成业街15-17号成运工业大厦1楼3室➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#烧蒜芯 $25#墨鱼肠 $22💭 唔系好多串烧舖有蒜芯食,用汁烧而无用孜然粉令到佢食落juicy唔会干,又唔会好大阵蒜味好食🧄墨鱼肠切左粒上方便share食,其实同台湾肠无咩分别,只不过系黑色版,钟意台湾肠既朋友应该几岩食🖤.#烧鸡皮 #两串 $28#豚肉荔枝卷 $35💭 两样都系第一次食,烧鸡皮原来无想像中咁肥腻,烧到脆脆地,咬落卡嚓一声,轻轻用盐调味已经好好味🫙猪肉片入面包住荔枝几特别,咬落爆汁而且好甜,几开胃🐽.#招牌风味烤猪手 $58#秘制烧猪颈肉 $58💭 猪手应该系先煮淋左再烧,表面脆口但入面好淋,食落有胶质,感觉补充左好多骨胶原~猪颈肉爽口,本身无乜调味全靠个黄芥末酱,未试过咁食原来都几夹😋.#汁烧安格斯牛仔骨 $78#烧鸡中翼 $20💭 两样都烧得岩岩好唔会过熟,牛仔骨有3块,上枱果阵仲见到粉红色,食落juicy非常好味🤤鸡翼用孜然粉调味,调得唔会过分唔会死咸,而且大只涨卜卜望落吸引🤩.#秘制黄金香蒜茄子皇 $48#烧菠
📍 匠森串烧 @jiangsen_barbecue
#汁烧安格斯牛仔骨 $78
#烧鸡中翼 $20
#秘制黄金香蒜茄子皇 $48
#烧菠萝 $28
💭 茄子有两款拣,拣左蒜味,佢同平时食果啲有啲唔同,面头好似打左个芡咁,可能因为咁个茄子望落未算好透但食落又ok㖞🍆师傅好贴心咁最后先上烧菠萝,都几大份,好多汁好甜,临尾食可以当甜品🍍
#观塘美食 #观塘黄店 #🐷在观塘 #🐷_食