2024-05-28
#20240522 🤍📍 Suage北海道汤咖哩 旺角亚皆老街8号朗豪坊4A楼1号舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#柚子鸡脾汤咖喱 $88#莲藕片 +$6💭 呢个拣左原味汤,个汤无想像中咁浊,反而有少少清澈😂但咖喱味系有既,啲辣度真系好似日本咖喱咁唔多辣,所以想食辣既朋友可以拣高几度🍛鸡髀都几大只,但啲肉唔太滑,而且可能个汤太浓味,根本食唔出柚子既香味🍗本身个汤入面已经有薯仔🥔茄子🍆半粒蛋🥚莲藕、翠肉瓜同南瓜🎃每旧都大大旧所以再加都抵食,乌冬就正常,唔系扁身烟韧果种,庆幸系佢煮得唔淋,keep到咬落仲有啲咬口.#鸡爽肉汤咖喱 $98 🫧 #樱花虾浓汤 +$10#茄子 +$6💭 首先系个汤加十蚊真系无白加,比起原味汤咖喱浓味好多,好重虾味🦐拣到中辣终于食到有少少辣既感觉,正宗汤咖喱都系跟饭食,饭会有个柠檬,点汤前先加啲柠檬汁落啲饭度先,再点咖喱就会有啲酸辣感觉🍋鸡爽肉其实唔系好知系边度,食落名符其实爽爽地,又似鸡髀肉滑滑地,件数都有4-5旧,但点都无成只鸡髀食咁正🐔.#唐扬BB池鱼 $38💭 估唔到份量都有几多条,啲鱼仔可以原条食,本身有少少盐味,建议点沙律酱好味好多,因为个沙律酱好
📍 Suage北海道汤咖哩
#鸡爽肉汤咖喱 $98
🫧 #樱花虾浓汤 +$10
#茄子 +$6
#唐扬BB池鱼 $38
💭 估唔到份量都有几多条,啲鱼仔可以原条食,本身有少少盐味,建议点沙律酱好味好多,因为个沙律酱好似有啲明太子系入面辣辣地几惹味,再唔系浸汤食都另有一番风味🐟
#旺角美食 #🐷在旺角 #🐷_食