2024-12-10
#20241115 🤍📍 #我也爱你咖啡馆 @cafejetaime2.tp 大埔安邦路12号大埔艺术中心地下G08号舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#坎塔布里亚鳀鱼柳披蕯 $188💭 唔好比佢个名fake到,虽然佢叫pizza,但唔系想像中既pizza咁样😂佢个饼底其实系脆口既法包,面头有啲蕃茄蓉、水牛芝士,同腌过既咸鳀鱼,系个饱肚既小食多过系主食🥖.#白酒蚬意大利粉 $148💭 见到九成张枱都有呢碟野就知佢应该系招牌菜,话系蚬其实用沙白,不过用数量取胜左,食完数下啲壳发现有成廿只咁多🤩意粉亦好重牛油香,开头食好好味,食到底就会觉得咸🧈.#大澳咸鱼茄香虾意粉 $168💭 相比起个蚬意粉,觉得呢个更加出色👍🏼呢间野致力推广香港农产品,所以用啲食材都有香港特色,咸鱼做到香而不咸,调味岩岩好,而且都有好多只虾,只只弹牙爽口,是日mvp呀🦐.#迷雾之蓝 $42💭 野饮要散叫,唔识欣赏咖啡叫一人一杯好似有啲奢侈,于是叫左壶茶share饮,碟豆花加薄荷蓝蓝绿绿咁好靓,最抵系佢可以无限refill热水,冲左几次都仲有股香气~特别一提系餐厅入面好多植物,惹蚊既朋友尼之前做好准备喇😅.#大埔美食
📍 #我也爱你咖啡馆 @cafejetaime2.tp
大埔安邦路12号大埔艺术中心地下G08号舖