2025-01-27
#20250125 📝📍 #JsCUCINA @js_cucina 荔枝角琼林街83号A座1楼101号舖 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🥢 #是日餐汤 🥢 #水耕菜沙律 💭 一向以为荔枝角都系工厦林立,唔讲唔知原来有啲咁靓既地方食野,见佢地个menu得两三页,证明专心做好每一样野食好值得支持下💪🏼叫set有汤或者沙律跟,是日靓汤系南瓜汤,creamy得尼有满满既南瓜香气🎃沙律系用黑醋配水耕菜整成,清新健康又开胃~.#手工波浪宽面条配义大利牛肝菌及蓝芝士忌廉汁 $138💭 系一碟应该用羹既意粉🥄手工意粉大大块好似窗帘咁,好贴心咁剪开过食起上尼就方便好多,咬落烟烟韧韧好高质,标榜全部用橄榄油而唔用msg🍝个汁超浓郁,完全可以当蘑菇汤咁饮,所以话呢碟野应该要用羹食,仲有好多蘑菇做配料,连埋意粉一齐食完全唔觉得dry🍄🟫.#烤法国无激素春鸡半只配烤香草蔬菜 $138💭 首先只鸡用左唔同既葱姜醋好腌,食落好滑好入味,撕开见到好juicy非常吸引🐔另外系佢唔只只鸡惹味,连侧边啲配菜都焗过,有蕃茄🍅薯仔🥔豆角同红萝卜🥕有菜有肉劲健康!. 🥢 #热柠檬水 🥢 #热蒸馏柠檬茶 💭 个set仲
📍 #JsCUCINA @js_cucina
#手工波浪宽面条配义大利牛肝菌及蓝芝士忌廉汁 $138
#烤法国无激素春鸡半只配烤香草蔬菜 $138
🥢 #热柠檬水
🥢 #热蒸馏柠檬茶
💭 个set仲包埋野饮,唔使加钱就有普通柠茶柠水呢啲餐茶饮,亦都可以加钱转特饮,见佢啲咖啡都好别致☕️ 原来佢12月开始逢星期五同六会有Happy Hour 意大利红酒做买一送一$68/杯、$198/枝,行过路过真系唔好错过喇🍷
#荔枝角美食 #🐷在荔枝角 #🐷_食
#打卡cafe