2016-12-05 523 浏览
睇完戏都成9点几,其他餐厅都试过晒,系未试过呢间叫做”新开” 的冲绳菜。睇完menu最后拣左特别的二段定食。个set除左有6款主菜之外,仲可以拣返个炊饭汤底,我拣左大虾海鲜拼寿喜烧炊饭(蔬菜鸡汤底),男人就拣左蜜糖芥末汉堡扒拼微辣蕃茄炊饭。可能已经冇乜人,上菜时间都好快,等左5-10分钟已经有。一黎就见到个蒸笼热辣辣出晒烟,二话不说跟返张卡仔既指示话拎起个蒸笼张d芝士倒晒入个炊饭度做返个拉丝既效果。试左个炊饭,其实应该算系汤饭(?),两个饭既汤底味道非常浓郁,d饭索晒汤既精华,斋食饭其实都好够味!而d𩠌个份量都刚刚好,大虾海鲜入面有鱼有蚝同蟹柳,另外有椰菜同菇,非常健康。而蜜糖芥末汉堡扒就唔系好食到蜜糖芥末味,同一般食开既汉堡扒差唔多。但整体个炊饭都几特别,值得推介。

蜜糖芥末汉堡扒
大虾海鲜
微辣蕃茄炊饭
寿喜烧炊饭(蔬菜鸡汤)
2016-12-04
微辣蕃茄炊饭
寿喜烧炊饭(蔬菜鸡汤)