2015-08-03
茶木 的 黑松露野菌白汁手工面$72👍👍👍👍👍(5分满分).............二个人去茶木 紧系要一人一个饭一个面加小食再安哥个多士盒啦✌😍👉每次去茶木都两个人两个主食后再吞得晒个多士盒😛👉首次食手工面 有点像#刀削面 咁 面条有粗有幼 有短有长😝👉黑松露味不香 不过72蚊想点阿😂但有劲多 多到芝麻咁👉白汁好浓 有少许烟肉 所以个粉很好食👉👉满分原因:手工面的粗幼厚度挂住左#黑松露 白汁 每条面条都有汁痴住 好正💋💋💋.............茶木 的 盐稣鸡 $48👍👍👍 (5分满分).............👉食过 #上水#洪袓师#担仔面 的 #盐稣鸡 吾太好食😂我仲未食过 #豪大大鸡排👉分量很多 应该有18粒😂我估计👉即叫既整 好热😝但隔离台台叫得迟过我地落单 但都食先😢👉可惜:d盐未捞得云 有d好咸有d无盐 皮内的肉吸收了不少油 似乎d油吾够热 逼吾番d油出旧鸡到🙈.............茶木的 蓝莓多士盒👍👍👍👍 (5分满分).............话明 #限定 点可不试👉所有味都食过了:#士多啤梨#朱古力#芒果#蓝莓 ✌👉👉每种其实都一样只是雪糕及配的生果的分别😉
茶木 的 黑松露野菌白汁手工面$72👍👍👍👍👍(5分满分)
👉每次去茶木都两个人两个主食后再吞得晒个多士盒😛
👉黑松露味不香 不过72蚊想点阿😂但有劲多 多到芝麻咁
👉白汁好浓 有少许烟肉 所以个粉很好食
.............
茶木 的 盐稣鸡 $48👍👍👍 (5分满分)
👉食过 #上水#洪袓师#担仔面 的 #盐稣鸡 吾太好食😂
我仲未食过 #豪大大鸡排
👉分量很多 应该有18粒😂我估计
👉即叫既整 好热😝但隔离台台叫得迟过我地落单 但都食先😢
.............
茶木的 蓝莓多士盒👍👍👍👍 (5分满分)
话明 #限定 点可不试
👉所有味都食过了:#士多啤梨#朱古力#芒果#蓝莓 ✌
👉👉每种其实都一样只是雪糕及配的生果的分别😉
👉今次的#多士盒 焗得很脆很脆 比上5次来更脆😍但茶木的多士盒始终比#hollybrown 的硬 但比旺角的楼上cafe好食😛👍
🍞🍞作为面包控 我最爱多士盒 每次都吾会晒野嫁
👉若果有多旧雪糕会更好🙈今次最底层有厚厚的蜜糖 雪糕不足也不觉干
🐷还记得第一次黎2人1多士盒🐷 第二次黎2人1饭1多士盒 🐷第三次黎2人2饭1多士盒 🐷今次黎2人2饭1小食1多士盒😂😂😂😂我的食量什么事🙈
👉服务员哥哥(餐厅一路直行的左手面个位哥哥)态度很好阿👍👍👍比个like你