餐厅: 安南越式牛肉粉
资讯:

2017-01-21 456 浏览
最近(都讲左几十年),想减肥,系太古打完拳就会去鲗鱼涌揾野食,一向有选择困难既我,左拣右拣决定入黎安南食越南野!由于我想减肥,唔想食咁肥咁油腻咁咸😎最后我决定!!!食捞檬!!!但系唔争气又为食既自己,口里说不落order时却很诚实~叫左个三拼.....捞檬...朋友反晒白眼,我笑住讲:通常啲三拼份量都好少,点知一送到上黎😧系咪咁多𩠌啊啲肉唔洗钱咩!劲多,真系劲多,我一个努力减肥既女仔系无可能食到咁多肉同啲捞檬,入正题:捞檬好味,黎三次食三次,口感虽然干身但唔会好硬,加上花生碎好香,菜丝萝白丝加埋个汁,好清新。我最唔中意啲汁酸既,安南个汁我觉得好岩胃口,而且好浓味,唔似出面啲大型连锁店沟稀晒。三拼有1. 香茅猪扒(系薄猪,猪个质感有小小韧,可接受既,但好入果,真系好入味,同埋份量好多,我念起码3份2块)2. 炸鸡锤x2 (皮薄,鸡唔算jussy但都滑),3.扎肉x 2(个扎肉系食完会 Er.........都系放弃啦...系浓味,但味道好奇怪,香料好多,我食唔惯,或者你会中意ge..第二系朋友叫既珈喱牛腩饭佢话个汁几浓味,岩捞饭(上次食茄汁咸到要加水落汤),今次系有小小惊喜既~牛腩都算入
最近(都讲左几十年),想减肥,
系太古打完拳就会去鲗鱼涌揾野食,
一向有选择困难既我,左拣右拣决定入黎安南食越南野!
由于我想减肥,唔想食咁肥咁油腻咁咸😎
最后我决定!!!食捞檬!!!
但系唔争气又为食既自己,口里说不落order时却很诚实~
叫左个三拼.....捞檬...
朋友反晒白眼,我笑住讲:通常啲三拼份量都好少,
点知一送到上黎😧系咪咁多𩠌啊啲肉唔洗钱咩!

入正题:

三拼有
2. 炸鸡锤x2 (皮薄,鸡唔算jussy但都滑),
第二系朋友叫既珈喱牛腩饭
牛腩都算入味,但口质都系偏韧!