2020-11-14 674 浏览
第2次黎堂食,1次过打哂平民西餐🤤🤤😋和牛(m4/m5)(佢有熟成牛扒但我仲未试):内里刚好冇哂血水,而外面亦冇干到,好juicy,处理火侯非常用心,其实好多餐厅都做唔到卡邦尼pasta:系正宗做法,非白汁,开头推介我地食,我都唔太想,因为通常都好腻,但即管试下,上枱时见到佢唔系白色,就知佢唔系果回事,入口味道好浓郁,完全唔系常见果种,令到我对卡邦尼改观黑松露pasta:我系超钟意食黑松露,坊间好多时系放到面前先闻到,气味唔浓但味道好浓,好似再加工过咁,而依度,佢未埋到黎我已经闻到佢阵臭gas味,食落口系淡淡既松露香心太软:以前20岁前果时都ok既,唔会抗拒心太软,但20后就唔钟意,如果menu得心太软,我会直接放弃唔食,因为好很甜,而且得好少流心,今次食,系因为餐厅知我庆祝纪念日,专登整个甜品,我见到都愕左然,话唔钟意食,佢都叫我试左先,食落唔太甜又超多流心,原来系70%,同埋厨师试左好多次先推出,我食完觉得好可惜得咁细旧,真系好食,下次黎食我会好welcome见到佢烟三文鱼无花果沙律:对草食类黎讲系好正常既事,唔多讲烧鸡肉串配华多夫沙律:我好怕见到餐厅啲白色1pat既沙律,因为全部
第2次黎堂食,1次过打哂
平民西餐🤤🤤😋

和牛(m4/m5)(佢有熟成牛扒但我仲未试):

卡邦尼pasta:

黑松露pasta:

心太软:

烟三文鱼无花果沙律:
对草食类黎讲系好正常既事,唔多讲

烧鸡肉串配华多夫沙律:
我好怕见到餐厅啲白色1pat既沙律,因为全部都系沙律酱,但佢既华多夫系非常正,好重口感,真系有野咬,同埋完全食唔到沙律酱味

cheese cake:
系我另1样几惊伏既甜品,唔系芝士控,好怕漏,但都改观,佢好绵,有啲莎利蛋糕feel,感觉好轻唔heavy

总结:长食长有,高汁