2015-04-20 893 浏览
6个人中午实在好难揾位, 通常茶记都难等位, 咁岩行过见到有间食唔知咩锅, 同事又话好似见过杂志介绍, 就决定上去1楼试下。上到去先知系食北京菜。我地叫左两个set lunch, 章鱼鸡粒竹筒饭 - 都几好食, 大大粒章鱼鸡粒, 系个he汁咸左少少, 送饭都ok ge, 咖哩牛腩饭- 意外地好食, 我食得少少辣岩晒, 都算较得几好, 份量同味道都唔错。我地仲特登见呢度职员介绍主打出名系三汁燘锅, 话可以2-3人食, 我地叫左1锅海鲜的试试。虾, 墨鱼仔, 鱼都食得出算几新鲜, 冇咩雪味, 个汁一开始以为好浓, 食落捞埋d料又几ok, 垫底有好多蔬菜, 本身都以为几heavy, 所以只敢叫一个try try sin. 但食落又觉得都几健康, 因为佢d菜唔少, 同埋有好多唔同ge菜, 特别有蕃薯, 我自己口味觉得唔错。下次夜晚有多d时间, 原来可以打埋边炉tim. 会再去的~~~

我地叫左两个set lunch, 章鱼鸡粒竹筒饭

我地仲特登见呢度职员介绍主打出名系三汁燘锅

题外话/补充资料: 食完后, 同事先发现有团购, 所以会再来一次! haha
2015-04-17